DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

KNAB aicina uz tiešsaistes pasākumu par starptautisko pieredzi korupcijas novēršanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbībā ar Lietuvas un Polijas pretkorupcijas iestādēm aicina rīt, 2. jūnijā, no plkst. 20.00 līdz 21.00 pieslēgties Apvienoto Nāciju (ANO) Ģenerālās asamblejas speciālās pretkorupcijas sesijas atsevišķajam pasākumam “Valsts pārvaldes integritātes veicināšana – reģionālā perspektīva”. Atsevišķais pasākums veltīts starpvalstu pieredzes apmaiņai par pretkorupcijas pasākumiem, kas veicina valsts un pašvaldību institūciju godprātību.

ANO Ģenerālās asamblejas speciālās pretkorupcijas sesija noris no 2. līdz 4. jūnijam. Sesijas ietvaros no šodienas, 1. jūnija, līdz 4. jūnijam tiešsaistē plānoti 40 atsevišķie pasākumi, un to mērķis ir nodrošināt starptautiskās labās prakses apmaiņu par ieviestajiem rīkiem publiskās pārvaldes integritātes jeb godprātības veicināšanai un korupcijas risku mazināšanai.

Atsevišķajā pasākumā “Valsts pārvaldes integritātes veicināšana – reģionālā perspektīva” KNAB pārstāve Diāna Kazina dalībniekus iepazīstinās ar Latvijas izvēlēto pieeju korupcijas risku mazināšanai publiskajā pārvaldē – obligāto prasību valsts un pašvaldību institūcijām izstrādāt un ieviest iekšējo pretkorupcijas kontroles sistēmu. Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta pārstāve Rūta Kaziliūnaite (Rūta Kaziliūnaitė) runās par valstī ieviestās Godprātības akadēmijas konceptu un tās pirmajiem darbības rezultātiem. Savukārt Polijas Centrālā antikorupcijas biroja pārstāvis Pāvels Rutkovskis (Paweł Rutkowski) stāstīs par ierēdņiem izstrādātām e-apmācībām pretkorupcijas jomā.

Pasākumā ANO Narkotiku un noziedzības novēršanas biroja pārstāvis Tims Stīls (Tim Steele) dalīsies ar organizācijas pieredzi publiskās pārvaldes integritātes veicināšanā, savukārt pasākumu vadīs Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Andrejs Pildegovičs.

Dalība atsevišķajā pasākumā ir bezmaksas. Pasākuma darba valoda ir angļu valoda. Lai pieteiktos dalībai platformā Zoom, kur būs nodrošināta iespēja dalībniekiem uzdot interesējošus jautājumus, KNAB aicina iepriekš reģistrēties elektroniskajā anketā. Tāpat pasākumam būs iespējams sekot līdzi KNAB tīmekļa vietnes angļu valodas sadaļā https://www.knab.gov.lv/en/, KNAB Facebook kontā, kā arī Latvijas sabiedrisko mediju vienotā ziņu portāla LSM.lv angļu valodas sadaļā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI