DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Cilvēktiesību komisija rosina palielināt atalgojumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 27.aprīlī, izskatīšanai Saeimā lēma virzīt grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz palielināt atalgojumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļiem.

"Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļiem būs darbs ar milzīgu atbildību - apvienot abus sabiedriskos medijus vienā, izstrādāt sabiedrisko pasūtījumu un iedzīvināt jauno sabiedrisko mediju arhitektūru. Jaunā padome būs atbildīga par 40 miljonu eiro sadali sabiedriskajiem medijiem. Ar izmaiņām likumā padomes loceklim plānots noteikt atalgojumu 3000 eiro apmērā, savukārt padomes priekšsēdētājam - 3200 eiro neto. Šis ir konkurētspējīgākais atalgojums, ko šobrīd varam piedāvāt šāda līmeņa speciālistiem,” atzīmēja Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš, paužot cerību, ka izmaiņas paātrinās jaunās padomes izveidi un kompetentu padomes locekļu piesaisti.

Šobrīd noteikts, ka SEPLP priekšsēdētāja un padomes locekļu atalgojums aprēķināms, vidējās darba samaksas apmēram valstī piemērojot koeficientu, kas ir attiecīgi 2,78 padomes priekšsēdētājam un 2,31 padomes locekļiem. Koeficientu padomes priekšsēdētāja atalgojuma aprēķinam iecerēts palielināt līdz 4,48, bet padomes locekļu atalgojumam iecerēts piemērot koeficientu 4,2.

Tāpat plānots ar SEPLP locekļu atalgojumu samērot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu atlīdzību, paredzot, ka padomes priekšsēdētājam tiek piemērots koeficients – 4,48, priekšsēdētāja vietniekam – 4,34 un padomes loceklim – 4,2. Iecerēts, ka izmaiņas, kas saistītas ar NEPLP atalgojumu, stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Cilvēktiesību komisija aicinās likumprojektu kā steidzamu izskatīt Saeimā pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā, informēja komisijas priekšsēdētājs A.Kaimiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI