DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Juridiskā komisija konceptuāli atbalsta ieceri aizliegt alkohola mazumtirdzniecību azartspēļu organizēšanas vietās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 27.aprīlī, konceptuāli atbalstīja grozījumu Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz aizliegt alkohola mazumtirdzniecību azartspēļu organizēšanas vietās.

“Alkohola lietošana azartspēļu laikā samazina cilvēka spējas izvērtēt finansiālos riskus un paredzēt citas kaitīgās sekas,” pauda komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

Komisijas priekšsēdētājs akcentēja, ka pēdējos gados alkohola patēriņš valstī ir pieaudzis. “No kopējā sabiedrības veselības stāvokļa ir atkarīga mūsu kā valsts attīstības pozitīvā dinamika. Mūsu uzdevums ir domāt, kā novērst iespējamos riskus un veidot sociālatbildīgu sistēmu, pasargājot cilvēkus, kas paši sevi pasargāt nespēj,” sacīja J.Jurašs, uzsverot, ka komisija turpinās likumprojekta pilnveidi, lai sabalansētu plānotos ierobežojumus uzņēmējdarbībai ar sabiedrības veselības interešu aizsardzību.

Kā likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori, personas, kas piedalās azartspēlēs un izlozēs, ir pakļautas atkarības riskam. Azartspēļu atkarību jeb patoloģisku tieksmi uz azartspēlēm saskaņā ar Starptautisko slimību klasifikāciju raksturo biežas un atkārtotas azartspēļu epizodes, kas ieņem galveno vietu cilvēka dzīvē un atstāj kaitīgu ietekmi uz viņa sociālās, profesionālās un ģimenes dzīves vērtībām un saistībām, kā arī viņa materiālo stāvokli, teikts likumprojekta anotācijā.

Aizliegums lietot alkoholu spēļu zālēs palīdzētu sekmēt spēlētāju spēju saglabāt kontroli pār notiekošo un mazināt pārmērīgas aizraušanās riskus. Tāpat tas palīdzētu mazināt likumpārkāpumu skaits spēļu zālēs un to tuvumā, pauž likumprojekta autori.

Lai likumprojekts stātos spēkā, tas vēl trīs lasījumos jāatbalsta Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI