DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Uzzini visu par studiju iespējām virtuālajā pasākumā “Skola 2021 Latvijas Universitātē”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

23. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 17.00 Latvijas Universitāte organizēs vēl nebijušu pasākumu – “Skola 2021 Latvijas Universitātē”. Pasākuma laikā visas dienas garumā topošajiem studentiem būs lieliska iespēja piedalīties virtuālās sarunās ar fakultāšu pārstāvjiem un saņemt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem. 

Pasākums “Skola 2021 Latvijas Universitātē”būs kā alternatīva nenotikušajai izstādei “Skola 2021”, kas ik gadu izstāžu zālē ”Ķīpsala” pulcē ievērojamu skaitu interesentu un izglītības iestāžu. Pielāgojoties apstākļiem, pasākums notiks attālināti, taču sniedzot tādu pašu iespēju uzzināt sev nepieciešamo informāciju par studijām Latvijas Universitātē. 

“Skola 2021 Latvijas Universitātē” notiks gribustudet.lv tīmekļa vietnē, bet individuālās un grupu sarunas tiks nodrošinātas Zoom platformā, kas topošajiem studentiem sniegs iespēju aprunāties ar savas fakultātes dekānu, studiju programmas direktoru vai studentu, lai uzzinātu pēc iespējas vairāk par izvēlēto studiju programmu, fakultāti un studiju dzīvi kopumā. 

Pasākumā “Skola 2021 Latvijas Universitātē” piedalīsies 13 LU fakultāšu pārstāvji (dekāni, studiju programmu vadītāji, studenti), kuri sniegs atbildes par visām 150 LU studiju programmām. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt visu interesējošo arī par LU filiālēm, satiekoties arī ar filiāles pārstāvi.  

Bioloģijas fakultāte (BF) piedāvās iepazīt tās studiju programmas un atbildēs uz interesējošiem jautājumiem. Studējošo pašpārvaldes pārstāvji pastāstīs par studijām BF, ārpusstudiju dzīvi un aicinās piedalīties aizraujošā Kahoot spēlē par fakultāti un bioloģijas faktiem.  

Savukārt aprunājoties ar Datorikas fakultātes (DF) pārstāvjiem varēs uzzināt, kāpēc studēt DF? Pasākuma laikā būs DF studiju programmu prezentācijas un iespēja uzdot interesējošos jautājumus. Fakultāte piedāvās arī individuālās vai grupu konsultācijas ar kādu no saviem studentiem, lai varētu labāk izprast studiju dzīvi. 

Fizikas, matemātikas un optometrija fakultāte (FMOF) pasākuma laikā prezentēs savas studiju programmas, piedāvās intervijas ar fakultātes absolventiem, kā arī aicinās iesaistīties viktorīnās. Tāpat interesenti varēs uzzināt visu nepieciešamo par to, kur meklēt svarīgo informāciju par fakultāti un kam sekot līdzi, lai uzzinātu visu aktuālo informāciju.  

Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte (ĢZZF) iepazīstinās ar savām studiju programmām, piedāvās sarunas gan ar ģeogrāfiem, gan ģeologiem un vides zinātniekiem. Studentu pašpārvalde aicinās iesaistīties jautrās sarunās par “Ģeogrāfu mafijas” studijām, dzīvi un tradīcijām. Tāpat arī būs iespējams iesaistīties ĢZZF viktorīnā. 

Arī Ķīmijas fakultāte (ĶF) iepazīstinās ar visām studiju programmām, ko piedāvā fakultāte un atbildēs uz visiem interesējošajiem topošo studentu jautājumiem. Tāpat varēs noklausīties arī interesantu lekciju “Ceļš no vidusskolēna līdz zinātniekam”. 

Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) visas dienas garumā iepazīstinās ar savām studiju programmām, kā arī pastāstīs par ārpusstudiju aktivitātēm, kurās jaunie studenti var iesaistīties. Tāpat atbildēs uz jautājumiem – vai studēt HZF ir grūti? Vai pasniedzēji ir prasīgi? Kā notiek attālinātās studijas un studentu pasākumi? Ko var darīt HZF ārpus studijām? Uz kurieni visbiežāk Erasmus dodas HZF studenti? Kur dzīvo HZF studenti, kas nav rīdzinieki? 

Savukārt Teoloģijas fakultātes (TF) pārstāvji pastāstīs par studiju iespējām fakultātē, kā arī atbildēs uz ļoti nozīmīgu jautājumu, kāpēc gan vispār būtu nepieciešams studēt, un kāpēc vērts studēt teoloģiju un reliģijpētniecību? Varēs uzzināt visu par uzņemšanas noteikumiem un apgūstamajiem kursiem. TF studentu pašpārvaldes pārstāves pastāstīs vairāk par studiju pieredzi, kā arī par to, kā studenti var iesaistīties fakultātes darbībā un kādi ieguvumi ir būt daļai no fakultātes studentu pašpārvaldes. 

Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) pārstāvji pastāstīs kāpēc tieši studēt VFF un kādas studiju programmas fakultātē var apgūt. Tāpat atbildēs uz visiem interesējošajiem jautājumiem un studenti dalīsies savā pieredzē par studiju dzīvi.  

Medicīnas fakultāte (MF) pasākuma laikā iepazīstinās ar visām fakultātes piedāvātajām medicīnas studiju programmām un MF studenti dalīsies pieredzes stāstos par studijām un ārpus studiju dzīvi. Jautājumus studentam vai pasniedzējam būs iespējams uzdot tērzētavā vai individuālā sarunā ar studentu – konsultantu.  

Par studiju un ārpusstudiju iespējām stāstīs arī Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) pasniedzēji un studenti. Sarunās varēs vairāk uzzināt arī par apmaiņas studijām, LU studentu Biznesa inkubatoru, kā arī aprunāties ar fakultātes pārstāvjiem individuālās konsultācijās.  

Pasākumā būs iespējams sastapt arī Juridiskās fakultātes (JF) studentus, pasniedzējus, un ar viņiem virtuāli aprunāties. Skatītājus iepazīstinās ar Jauno juristu universitāti, kurā var iesaistīties 12 klases studenti, ja interesē jurisprudence. Varēs uzzināt, kā Jauno juristu universitātes dalībniekiem ir iespēja iegūt budžeta vietu studijām LU JF I kursā vai saņemt 50 papildpunktus uzņemšanā JF. Tāpat fakultātes pārstāvji iepazīstinās ar studiju programmām un ieteiks, kuru studiju formu labāk izvēlēties.  

Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) pārstāvji pastāstīs, kāpēc SZF ir spēcīgu zināšanu fakultāte un kādas virsotnes palīdz sasniegt fakultāte. Tāpat, kā citas fakultātes arī šīs fakultātes pārstāvji  pastāstīs par studiju programmām un būs iespēja patērzēt arī ar studentiem.  

Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pārstāvji stāstīs padziļinātāk par studiju programmām un novirzieniem, ko var apgūt fakultātē – par skolotāja profesiju (dažādos mācību priekšmetos), mākslu un psihologa profesiju.  

Pasākumā varēs individuāli aprunāties arī ar katras LU filiāles pārstāvi un uzzināt par filiāļu priekšrocībām, studējot ārpus Rīgas. 

Piedalies pasākumā “Skola 2021 Latvijas Universitātē”  un uzzini visu par savu interesējošo fakultāti, studiju programmām, uzņemšanas nosacījumiem, studiju kursiem, ko apgūsi, budžeta vietām, stipendijām, darba iespējām pēc studijām un ārpusstudiju dzīvi!  

Piesakies pasākumam, aizpildot pieteikuma formu. 

Vairāk par pasākumu un dienas programmu katrai fakultātei var izlasīt www.gribustudet.lv 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI