DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Piešķir finansējumu Covid-19 vakcinācijas pieteikšanās un informatīvā tālruņa līnijas 8989 darbībai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai līdz gada beigām nodrošinātu Covid-19 vakcinācijas pieteikšanās un informatīvā tālruņa līnijas 8989 darbību, valdība šodien, 24.martā, piešķīra Nacionālajam veselības dienestam 1,18 miljonus eiro finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kopš marta sākuma tālruņa līnijas jauda ir būtiski palielināta un tās darbinieki nodrošina gan iedzīvotāju reģistrēšanu vakcinācijai, gan arī sniedz atbildes uz jautājumiem par vakcinācijas procesu - kādas ir Latvijā noteiktās prioritārās vakcinācijas pret Covid-19 grupas, kas šobrīd tiek vakcinētas; kā notiek iedzīvotāju uzrunāšana un vakcinācijas veicēju piemērošana; kas nodrošina iedzīvotāju vakcināciju; Latvijā pieejamo vakcīnu veidi; kā arī citi aktuālākie jautājumi par vakcinācijas procesa organizēšanu.

Šobrīd zvanīt uz tālruni 8989 un pieteikties vakcinācijai īpaši aicināti iedzīvotāj ar hroniskām saslimšanām un seniori virs 70 gadiem. Saskaņā ar vakcinācijas prioritāro grupu plānu, primāri tiek vakcinētas tieši šīs iedzīvotāju grupas, vienlaikus joprojām turpinot vakcinēt arī ilgstošas sociālās aprūpes centru klientus un darbiniekus, kā arī medicīnas iestāžu darbiniekus.

Pieteikties Covid-29 vakcinācijai vai noskaidrot interesējošos jautājumus par vakcinācijas procesu Latvijā var darba dienās no plkst. 8.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI