DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Janvārī konstatēti 646 pārkāpumi saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Janvāra laikā pašvaldība konstatējusi jau 646 pārkāpumus saistībā ar savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma.

Laika posmā no 4.janvāra līdz 29.janvārim Administratīvā inspekcija sastādījusi 269 apskates protokolus – 240 par nenotīrītiem gājēju celiņiem un ietvēm, 16 par nenotīrītiem jumtiem, četrus par piebraucamo celiņu netīrīšanu, bet vēl deviņus par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Savukārt pašvaldības policijā janvārī kopumā uzsākti 377 administratīvo pārkāpumi procesi saistībā ar nenotīrītu sniegu, no tiem 323 par nenotīrītām ietvēm, 48 par nenotīrītiem jumtiem, balkoniem un lodžijām, bet atlikušie seši par citiem ar sniega nenotīrīšanu saistītiem pārkāpumiem.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Tāpat atgādinām, ka par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI