DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs ar jauno Portugāles vēstnieci Latvijā pārrunā divpusējās sadarbības veicināšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 13. janvārī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša attālināta saruna ar jauno Portugāles vēstnieci Latvijā Sāru Feroņu Martinsu (Sara Feronha Martins).

Sarunā valsts sekretārs apsveica vēstnieci ar stāšanos amatā un atzīmēja Latvijas un Portugāles labās attiecības. A. Pelšs pauda gandarījumu par Latvijas un Portugāles diplomātisko attiecību dibināšanas simtgadi šogad, kā arī apliecināja Latvijas interesi aktivizēt vizīšu apmaiņu starp abām valstīm, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija.

S. Feroņa Martinsa uzsvēra gatavību turpināt attīstīt politisko dialogu visos līmeņos un sadarbību ekonomikā un kultūrā. Ekonomikā A. Pelšs kā potenciālās sadarbības jomas minēja bioekonomiku, biomedicīnu, viedos materiālus, viedo enerģētiku un IKT.

Sarunas partneri apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienības (ES) aktuālajiem jautājumiem un Covid-19 krīzes pārvarēšanu. A. Pelšs izteica atbalstu Portugāles Prezidentūras ES Padomē izvirzītajām prioritātēm, atzinīgi novērtējot zaļā kursa, digitalizācijas un tiesiskuma izcelšanu. Apspriežot drošības politikas aktualitātes, valsts sekretārs pateicās par Portugāles ieguldījumu Baltijas gaisa telpas patrulēšanā.

Portugāles vēstniece rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Attālinātā akreditācija pie Valsts prezidenta Egila Levita notiks 18. janvārī.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI