DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Reģistri
2
2

Dronu lietotāju portālā e.caa.lv trijās dienās reģistrējušās 176 personas.

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmajās trijās darbības dienās jaunajā bezpilota gaisa kuģu jeb dronu e-pakalpojumu portālā e.caa.lv reģistrējušies 176 bezpilota gaisa kuģu tālvadības piloti un 34 ekspluatanti.

Kopš otrdienas, 5. janvāra, darbu uzsāka valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) bezpilota gaisa kuģu e-pakalpojumu portāls, kurā attālināti aicināti reģistrēties bezpilota gaisa kuģu lietotāji. Portāls ļauj klientiem ērtāk iesniegt dokumentus, pēc reģistrācijas varēs nokārtot pārbaudījumus attālināti, kā arī vienuviet būs pieejamas izsniegtās atļaujas. 

Šodien, 8. janvārī plkst. 10.00 CAA rīkos tiešsaistes semināru, lai iepazīstinātu ar jauno Eiropas regulējumu un informētu par obligāto reģistrāciju. Semināru varēs skatīties CAA Facebook un YouTube kontos, kā arī mājas lapā uas.caa.lv. Pēc semināra tā ieraksts būs pieejams CAA YouTube kanālā.

Dronu lietotājiem jāreģistrējas CAA bezpilota gaisa kuģu e-pakalpojumu portālā, ja tie veic lidojumus ar droniem, kuru masa ir virs 250 gramiem. Reģistrācija ir obligāta arī tiem lietotājiem, kuru izmantotā drona masa ir mazāka par 250 gramiem, ja tas nodrošina video vai foto uzņemšanu.  Reģistrācijas maksa ir 5 EUR un tās termiņš ir viens gads. Pēc sekmīgas reģistrācijas e-pakalpojumu portālā tiek piešķirts reģistrācijas numurs, ar ko jāmarķē drons.

E-pakalpojumu portālā e.caa.lv būs iespēja izvēlēties, vai reģistrēties par bezpilota gaisa kuģa sistēmas ekspluatantu (tajā skaitā juridiskām personām, kuru vārdā tiek veikti dronu lidojumi) un/vai tālvadības pilotu.

Tālvadības pilotiem, kuri pārbaudes ir nokārtojuši atbilstoši nacionālā regulējuma prasībām un lidojumus veic bezpilota gaisa kuģa sistēmas ekspluatantam izsniegtās paaugstināta riska bezpilota gaisa kuģu lidojumu atļaujas ietvaros, lēmumi par sekmīgi nokārtotām pārbaudēm tāpat kā izsniegtās ilgtermiņa atļaujas ir derīgas līdz 2021. gada 1. jūlijam un ir atzītas tikai Latvijas teritorijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI