DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība
1
1

Ikgadējo CSP balvu par teicamu sadarbību saņem SIA “Tolmets”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. decembrī Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšniece Aija Žīgure SIA “Tolmets” tiešsaistē pasniedza ikgadējo CSP balvu par teicamu sadarbību kvalitatīvas statistikas nodrošināšanā 2020. gadā.

“Man ir patiess prieks, ka, neskatoties uz šo sarežģīto laiku, ir izdevies šo tradīciju saglabāt un rast iespēju kādam no mūsu partneriem pateikt paldies par sadarbību. Mēs dzīvojam bagātā datu laikmetā, kad ir ļoti būtiski, lai no uzņēmējiem iegūtie dati būtu savlaicīgi un pareizi un lēmumu pieņēmējiem tie būtu pietiekoši ātri pieejami.

Pavasarī, sākoties pandēmijai, bažījāmies, ka atbildētība varētu būt iedragāta un dati nepienākt savlaicīgi, tomēr ar gandarījumu varu teikt, ka tas nenotika un biznesa vidē ir atbildīga attieksme pret šo valstisko pienākumu. Datu nozīme nākamgad tikai pieaugs, jo izmaiņas biznesa vidē ir dramatiskas. Paldies, ka uzņēmēji novērtē šo pienākumu un ir ļoti atbildīgi pret to attiekušies,” pasniedzot ikgadējo CSP balvu, teica Aija Žīgure.

2020. gadā 30 tūkstoši jeb ceturtā daļa no visiem ekonomiski aktīvajiem uzņēmumiem Latvijā CSP sniedza dažādus rādītājus. Kopā iesniegti aptuveni 370 000 statistikas pārskatu no uzņēmumiem, valsts un pašvaldību iestādēm, pašnodarbinātajiem un zemnieku saimniecībām.

Lai godinātu vienu uzņēmumu, CSP kopš 2015. gada pasniedz speciālbalvu par teicamu sadarbību statistikas veidošanā. CSP balvu iepriekšējos gados saņēmuši uzņēmumi AS “Grindeks”, AS “Latvijas Finieris”, SIA “Lattelecom” un AS “Smiltenes piens”. Valsts simtgadē CSP speciālbalva par sadarbību statistikas veidošanā 100 gadu garumā tika pasniegta Jāņa Rozes apgādam, bet pērn –  VAS “Latvijas Dzelzceļš”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI