DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

9. decembrī IZM aicina piedalīties tiešsaistes pasākumā par zinātnes lomu lēmumu pieņemšanas procesā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Lielbritānijas vēstniecību Rīgā un Apvienotās Karalistes Zinātnes un inovāciju sadarbības tīklu (Science and Innovation Network – SIN) nākamnedēļ, 2020. gada 9. decembrī, plkst. 11.30 tiešsaistē rīko informatīvu pasākumu par to, kā zinātniekiem ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesus, savukārt valsts pārvaldei efektīvi izmantot tās zināšanas, kas pieejamas pētniekiem zinātniskās darbības rezultātā.

Pasākumā “Zinātne rīcībpolitikai: zinātnisko konsultāciju mehānismi un iespējas” (Science for Policy: the Mechanisms and Opportunities of Scientific Advice) aicināti piedalīties zinātnē iesaistītie un valsts pārvaldē strādājošie. Lai klausītos un aktīvi iesaistītos diskusijā, līdz 8. decembrim  nepieciešams reģistrēties. Darba valoda - angļu.

Klausītāji varēs uzzināt par pieredzi Lielbritānijā – valstī ar izslavētu pieeju zinātnē balstītas rīcībpolitikas veidošanā. Dalībniekus uzrunās profesore Kerola Mandella (Carole Mundell), kura kopš 2018. gada ir Lielbritānijas Ārlietu, sadraudzības un attīstības lietu biroja (Foreign, Commonwealth & Development Office) galvenā zinātniskā padomniece. Pietuvinot tematu tuvāk Latvijai, par zinātnieku un lēmumu pieņēmēju mijiedarbību un zināšanu nodošanu Latvijā stāstīs Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Kā zinātniekiem veiksmīgi veidot dialogu ar lēmumu pieņēmējiem un kāda ir zinātnisko padomnieku loma rīcībpolitikas veidošanā, atklās Dr. Kristofers Tailers (Christopher Tyler) no Londonas Universitātes koledžas Zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un rīcībpolitikas departamenta (University College London’s Department of Science, Technology, Engineering and Public Policy).

Pasākumā izzināsim, kā Latvija spējusi ieviest zinātniskās konsultācijas kā efektīvu instrumentu lēmumu pieņemšanas procesos, tiks apskatīti labie piemēri un akcentēta ikviena valsts pārvaldē strādājošā loma procesu veiksmīgā norisē.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI