DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs ar Svētā Krēsla Sekretāru attiecībām ar valstīm pārrunā situāciju Baltkrievijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020.gada 17.septembrī Latvijas Republikas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam notika telefonsaruna ar Svētā Krēsla Sekretāru attiecībām ar valstīm Polu Ričardu Galageru (Paul Richard Gallagher).

Puses pārrunāja Latvijas un Svētā Krēsla divpusējo dialogu, kā arī arhibīskapa P.R.Galagera neseno vizīti Baltkrievijā, kas notika no š.g. 11. līdz 14. septembrim.

Runājot par pēcvēlēšanu situāciju Baltkrievijā, ministrs atzinīgi novērtēja P.R. Galagera vizīti Baltkrievijā, paužot, ka Vatikāns ir uzsācis svarīgu un atzīstamu diplomātisko iniciatīvu. Sarunā Latvijas ārlietu ministrs pauda nostāju, ka cilvēktiesību pārkāpumi un Baltkrievijas varasiestāžu represīvās darbības pret saviem iedzīvotājiem, kuri miermīlīgā veidā pauž savu pilsonisko attieksmi par politisko situāciju Baltkrievijā, gan Romas katoļu baznīcu Baltkrievijā, nav pieņemamas.

Ņemot vērā faktu, ka Svētais Krēsls starptautiski atzina Latvijas Republiku de iure  1921. gada 10. jūnijā, amatpersonas pārrunāja pasākumus, kā atzīmēt abu valstu diplomātisko attiecību simto gadskārtu, tai skaitā, augstu amatpersonu vizītes.

Informācijai:

Arhibīskaps Pols Ričards Galagers Svētā Krēsla ārlietu dienestā ir kopš 1984. gada, bet viņa vizīte Rīgā notika š.g. 1. februārī.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI