DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Siguldas devonā” atvērs izstādi sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. septembrī plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru tiks atvērta izstāde “Atvērums”. Atklāšanas pasākumā piedalīsies ne tikai mākslas centra pārstāvji, bet arī starptautiski atzītās gleznotājas Sigita Daugule un Vineta Kaulača, dodot iespēju siguldiešiem un Pierīgas mākslas cienītājiem aplūkot daļu no Daugavpilī uzkrātās mākslas bagātībām.

Izstādē būs iespēja aplūkot mākslas darbus, kas ir manifests vientulībai un tukšumam, bet tajā pašā laikā atvērtībai un sadarbībai, ko vieno dažādie simboliskie un tiešā nozīmē izprotamie tuneļi, portāli, logi un durvis. Varētu domāt, ka priekšplānā izvirzījusies sastingusī telpa un ēku fragmenti, tomēr katrā no kompozīcijām aiz šī simboliskā vai skaidri nolasāmā atvēruma dzīvo cilvēks, arī pats mākslinieks, kurš, pabeidzis mākslas darbu, turpina savu sarunu ar skatītāju.

Izstādē būs aplūkojami Ludmilas Procenko, Ievas Rupenheites, Intas Celmiņas, Valerijana Dadžāna, Sigitas Daugules, Vinetas Kaulačas, Edvarda Grūbes, Osvalda Zvejsalnieka, Elgas Grīnvaldes un Silvas Linartes darbi.

Siguldā izstāde būs aplūkojama līdz 4. oktobrim un tā notiek ar Siguldas novada pašvaldības, Daugavpils pilsētas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda un Basil Alkazzi fonda atbalstu.

Jau ziņots, ka izstādes atklāšana ir daļa no kultūras centra “Siguldas devons” trešās sezonas atklāšanas notikumiem. No 11. līdz 13. septembrim jaunā sezona tiks iezīmēta ar izstādes “Atvērums” atklāšanu, Maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda koncertprogrammu “Dienvidu akvareļi”, kā arī svētdien – Spēļu dienu sadarbībā ar Ziedoņa klasi. Kultūras centra “Siguldas devons” pagalms pārvērtīsies par spēļu laukumu, kurā bērni un jaunieši varēs sajust sacensību garu un kopā ar draugiem un ģimeni aizvadīt piedzīvojumiem pilnu pēcpusdienu. Papildus tam bērni varēs apmeklēt muzikālu leļļu teātra izrādi “Brīnuma stabulīte”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI