DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā izglābts cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. augusta plkst. 06.30 līdz 13. augusta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 06.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas logiem nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas dzīvoklī deg gulta un siena kopumā 10m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 08.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 20.25 VUGD steidzās uz izsaukumu Mārupē, kur dega divstāvu jaunbūves siena un jumts 24m2 platībā. Naktī plkst. 00.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.53 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā četrstāvu ēkā dega dzīvoklis 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas, izmantojot glābšanas maskas, izglāba divus cilvēkus. Plkst. 18.55 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Plkst. 14.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur dega jaunbūves jumts 100m2 platībā. Notikuma vietā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 17.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina atcerēties un rūpēties par ugunsdrošību arī būvniecības objektos, kā arī atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par sadūmojumu un ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, ražošanas ēkas griesti un elektroinstalācijas vadi, elektrolīnijas balsts stabs, kūdra un koki, divos gadījumos kombaini, trīs gadījumos labības rugāji, divos gadījumos vieglās automašīnas, sausā zāle, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, sabiedriskas ēkas siena, mopēds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI