DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Turpinās Rīgas ielu remontdarbi; A.Čaka ielā veikti apmēram 20% no plānotā darbu apjoma

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Galvaspilsētā aktīvi turpinās plānotie ielu remontdarbi. Līdz jaunajam mācību gada sākumam plānots pabeigt Sporta ielas seguma atjaunošanu un pabeigt Krasta ielas veloceļa izbūvi.

Sporta ielā remontdarbi notiek uz ietvēm, kur tiek mainīts bruģakmens segums, turpinās darbs pie komunikāciju aku izbūves un izlīdzināšanas, kā arī asfaltēšanas darbi. Plānots, ka darbi tiks noslēgti augusta beigās.

Pēc remontdarbu pabeigšanas ielā tiks pilnībā mainīta satiksmes organizācija un vienvirziena ielā ieviestas divvirziena velojoslas. Gājēju un velobraucēju drošībai tiks samazināts maksimālais braukšanas ātrums līdz 30km/h un krustojumi tiks paaugstināti, lai tos varētu droši šķērsot.

Krasta ielas veloceļam tiek veikta šķembu un salturīgā slāņa ieklāšana, apmaļu izbūve un bruģēšanas darbi. Būtisks ieguvums pēc veloinfrastruktūras izbūves būs  jauns apgaismojums. Darbu pabeigšana plānota augusta beigās. Šis ir viens no pēdējiem veloceļa posmiem, kas savienos centru ar Dārziņu apkaimi.

Marijas un Aleksandra Čaka ielā, posmā no Merķeļa ielas līdz Pērnavas ielai, turpinās apmaļu demontāža. Notiek brauktuves seguma izlīdzinošā frēzēšana, lietus kanalizācijas lūku pārbūves darbi un ietves seguma izbūve. Darbu pabeigšana plānota novembra sākumā, patlaban darbi izpildīti apmēram 20% apmērā.

Arī Bruņinieku ielā noris brauktuves uzmērīšana un nospraušana, ietvju apmaļu demontāža un jaunu uzstādīšana, esošo lietus ūdens uztvērējaku demontāža un remonts. Darbu pabeigšana plānota oktobra beigās.

Kā ziņots, pavasarī  uzsākts  darbs pie satiksmes pārvada pār dzelzceļa sliežu ceļiem “Rīga - Skulte” pievadceļiem 1.kārtas. Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu būvētā pārvada uzdevums būs atvieglot satiksmi Sarkandaugavā, ērti šķērsojot dzelzceļa pārbrauktuvi pār pārvadu. Arī Brasas pārvadā notiek sagatavošanās darbi pārvada pārbūvei. Jūlijā tika atjaunota tramvaja satiksme pār pārvadu, šobrīd tur kursē arī zemās grīdas tramvaji. Drīzumā remontdarbi atsāksies A.Deglava pārvada 2.posmam, kuram tiks atjaunots segums un nostiprināti balsti, arī Krasta ielā tiks mainīts brauktuvei segums posmā no Salu tilta līdz Centrāltirgum.

Atgādinām, ka remontdarbu laikā noteikti dažādi ierobežojumi un apgrūtinājumi. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka remontdarbi nereti tiek organizēti arī nakts stundās un būvdarbu laikā var tikt pārsniegts noteiktais trokšņa līmenis. Pašvaldība atvainojas par sagādātajām neērtībām!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI