DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM padome atbalsta 6 nekustamo īpašumu iegādi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Ar mērķi palielināt ilgtspējīgi apsaimniekotu valsts mežu teritoriju, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) padome 2020. gada jūlijā atbalstīja 6 nekustamo īpašumu iegādi 31,7 ha platībā. Īpašumu kopējā pirkuma summa veido 61,1 tūkstoti eiro. Šogad uzņēmuma padome ir izskatījusi un atbalstījusi 38 zemes vienību iegādi 340 ha platībā.

“Meža zeme ir ierobežots resurss, un tirgū ir vērojama asa konkurence par vērtīgu meža platību ieguvi – LVM ik dienas sastopas ar ārvalstu uzņēmēju interesi par Latvijas meža zemēm. Prieks, ka pēc lēmuma apstiprināšanas Zemkopības ministrijā, šīs meža zemes nonāks Latvijas valstij piederoša uzņēmuma, nevis ārvalstu fizisko vai juridisko personu, īpašumā. Meža platība Latvijā pēdējos 250 gados sasniegusi lielāko apmēru, un ir tikai pašsaprotami, ka pieaug arī mežsaimniecības nozīme Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Jaunu meža zemju iegāde ir šodienas ieguldījums mūsu bērnu nākotnei,” norāda LVM padomes loceklis Elmārs Švēde.

Iegādātajos zemes īpašumos LVM īsteno ilgtspējīgu meža zemes apsaimniekošanu, veicot mežaudžu atjaunošanu ar kvalitatīviem, selekcionētiem meža stādiem un nodrošinot jaunajiem kokiem optimālus augšanas apstākļus visā meža apsaimniekošanas ciklā. Ieguvums no kvalitatīvām mežaudzēm ne tikai sekmēs  ekonomisko attīstību Latvijas reģionos, bet veidosies arī bezmaksas atpūtas un meža velšu gūšanas vietas.

No 2008. gada LVM īstenotās meža zemes iegādes programmā valsts mežu platība ir palielināta par vairāk nekā 13 tūkstošiem ha. Vienlaikus ik gadu pieaug valsts mežu platības, kurās dažādu vides aizsardzības apsvērumu dēļ saimnieciskā darbība nenotiek, tāpēc LVM iegādātās meža zemes vismaz daļēji kompensē apsaimniekojamo mežu teritoriju samazināšanos.

Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē, pateicoties mežiem, kas aizņem vairāk nekā pusi valsts teritorijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI