DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas sociālajā aprūpes centrā “Mežciems” ieskandinās zelta kāzu gadadienu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 17. jūlijā, plkst. 10.30 Rīgas sociālajā aprūpes centrā “Mežciems” (Malienas iela 3A) tiks atzīmēta Ināras un Ināra Vintes zelta kāzu gadadiena. Viņus tik ļoti nozīmīgajā notikumā sveiks Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja vietnieks Artis Lapiņš un Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Par īpašu programmu laulību 50 gadu jubilejā rūpēsies RSAC “Mežciems” kolektīvs un iemītnieki. Ar sveicieniem klāt būs Valsts sociālās aprūpes centra "Vidzeme" filiāles "Ropaži" vadītāja, jo tieši šajā pansionātā aizsākās abu kopīgais dzīves gājums, kad 1970. gada 17. jūlijā tika svinētas kāzas. Pēc piecu gadu kopdzīves Ropažu pansionātā, pāris pārcēlās dzīvot uz pansionātu “Mežciems”, un viņus sveikt ieradīsies arī pansionāta “Mežciems” bijušais direktors Valērijs Gonago, kura laikā tika svinētas Ināras un Ināra sudrabkāzas.

“Šķiet neaptverami, kā sapnis, ka es ar savu sieviņu Ināru esam sagaidījuši savas zelta kāzas,” saka Inārs Vinte. Kavējoties atmiņās, Inārs Ināru atceras kā ļoti kautrīgu, sirsnīgu un mīļumu izstarojošu sievieti, kāda viņa ir palikusi visus šos gadus, arī tagad, kad viņai ir grūti runāt un pārvietoties. Kā galveno viņš uzsver, ka Ināra ir no tiem, kam svarīgi ir dzīvot skaisti un dvēseliski, kā arī rūpēties par citiem, neskatoties  uz savām veselības problēmām. Simpātija un draudzība pārtapa stiprās jūtās un mīlestībā, un pansionātā “Ropaži” tika svinētas kāzas. Bet jau 45 gadus abi par savām mājām sauc Rīgas sociālās aprūpes centru “Mežciems”, kurā viņi attīsta savas spējas, pavada ikdienu un izbauda kopā katru dienu. Ināra par visu tikai smaida un māj ar galvu, smaids no viņas sejas nav nenozūd, neskatoties uz to, ka Inārai ir ļoti grūti pārvietoties. Arī Inārs nav zaudējis dzīvesprieku, kaut arī visu mūžu pārvietojas ar ratiņkrēslu. Ināra aizraušanās ir fotografēšana, praktiski, ar vienu roku, jo otra ir ne īpaši paklausīga.  RSAC “Mežciems” ir notikušas pāra foto izstādes un fotogrāfijas redzamas Centra mājaslapā un sociālajos tīklos. Šis pāris ir aktīvs arī citās jomās. Ināra ir liela rokdarbniece, patīk gleznot un pērļot. Inārs piedalās dambretes čempionātos un bočija spēlēs. Inārs ilgo gadu kopā būšanu raksturo: “Aktīvs dzīvesveids, savstarpēja saprašanās – tas mūs vieno.”

Pasākums notiks, ievērojot fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI