DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Dundagas novadā izglābti 10 cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30. jūnija plkst. 6.30 līdz 1. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 82 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 69 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 01.26 VUGD saņēma izsaukumu Dundagas novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamas mājas otrā stāva kāpņu telpā deg mēbeles un starpstāvu pārsegums 9m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva dzīvokļa pa logu ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm izglāba desmit cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies vēl divi cilvēki. Plkst. 02.41 ugunsgrēks likvidēts. Ēkas otrā stāva dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka katrā mājoklī jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kas ar skaļas skaņas signālu brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju izglābties!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama 50 gadījumos, galvenokārt, Rīgā un Pierīgā, lai novāktu vēja lauztus kokus un zarus no ceļu braucamās daļas, 11 gadījumos no novietotām automašīnām, piecos gadījumos no elektrolīniju vadiem, kā arī vienā gadījumā no dzīvojamās mājas jumta un šķūņa jumta. Savukārt Ikšķilē ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja nokļūt krastā cilvēkam, kurš atradās uz Meinarda salas, bet Rīgā izcēla cilvēku no attīrīšanas iekārtas akas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI