DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

SPKC: Par pašizolācijas ievērošanu, iebraucot no ārzemēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Vakar, 2.jūnijā, Ministru kabinets nolēma, ka no 3. jūnija tiek paplašināts to valstu saraksts, no kurām atgriežoties 14 dienu pašizolācija nebūs jāievēro. Ar aktuālo valstu sarakstu* varat iepazīties Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā (tiek atjaunots katru piektdienas pēcpusdienu) https://arkartassituacija.gov.lv/, konkrētāk https://spkc.gov.lv/upload/Aktualitates/2020/kumulativie_29_05.pdf.

Tām personām, kuras Latvijā iebraukušas līdz 3.jūnijam un atrodas 14 dienu pašizolācijā, lūdzam vērtēt valstu saslimstības rādītājus. Ja valsts, no kuras esat iebraucis, ir rādītāju diapazonā virs 15, jums jāturpina pašizolācija, ja valsts rādītājs ir zem 15 (piemēram, Francija, Vācija, Luksemburga), jūs varat pārtraukt pašizolāciju.

14 dienu pašizolācija jāievēro, ja esi iebraucis:

14 dienu pašizolācija nav jāievēro, ja:

Atgādinām! Latvijas iedzīvotājiem nerekomendējam doties ceļojumā. Ja ceļot nepieciešams, veicot darba pienākumus, lūdzam rūpīgi ievērot distancēšanos – 2m un pēc iespējas bieži mazgāt rokas.

*Aprēķins balstīts uz Eiropas Slimību un profilakses un kontroles centra ziņoto gadījumu skaitu https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases, un modelētu 2020. gada populāciju (balstīta uz 2018. gada datiem https://www.worldometers.info/world-population/population-by-country/). Dati var atšķirties no valstu ziņotajiem datiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI