DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atsaucoties IZM aicinājumam, uzņēmums „eazyBI” dāvina viedierīces vēl 60 skolēniem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aicinājumam dažādām organizācijām atbalstīt skolēnus attālināto mācību procesā, uzņēmums “eazyBI’’ skolēniem no Latvijas skolām dāvina 60 viedierīces (planšetes), kurām mobilo pakalpojumu operators „Latvijas Mobilais telefons” nodrošinās arī bezmaksas pieslēgumu.

Planšetes nosūtītas skolēniem uz tām Latvijas skolām, kurām to vēl pietrūka, dažādās aptaujās norādot šādu vajadzību.

“Ir liels prieks, ka šajos pārmaiņu laikos ir uzņēmumi un organizācijas, kuras ir gatavas nevis lūgt palīdzīgu roku, bet pašas to sniegt, lai palīdzētu citiem. Paldies par iespēju un izvēli palīdzēt tieši skolēniem attālināto mācību procesā, jo ne vienmēr vajadzīgo atbalstu viņiem var nodrošināt ģimene vai skola,” vērtē IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš.

Savukārt “eazyBI’’ pārstāve Līva Pavasare atzīst, ka stimuls sniegt atbalstu tieši skolēniem attālināto mācību procesā balstīts paša uzņēmuma darbības specifikā. „Lai arī uzņēmumā strādā 21 darbinieks, mums nekad nav bijis sava biroja – vienmēr esam strādājuši no mājām, un šādu formātu esam mudinājuši pamēģināt arī citus. Šobrīd, kad attālinātais darbs nav bijusi izvēle, bet obligāts pienākums, nolēmām palīdzēt skolēniem, lai mācības varētu notikt pēc iespējas efektīvāk. Izglītība ir svarīgs pamatakmens sabiedrības izaugsmei kopumā.”

“eazyBI” izstrādā datu analīzes un vizualizācijas rīkus, pamatā fokusējoties uz dažiem specifiskiem pielietojumiem un datu avotiem. Latvijas uzņēmuma piedāvātos datu analītikas produktus šobrīd izmanto vairāki tūkstoši lietotāju jau aptuveni 80 pasaules valstīs.

2020. gada martā valdība atbalstīja IZM iniciatīvu par aptuveni 5000 viedierīču dāvināšanu Latvijas skolēniem attālinātā mācību procesa nodrošināšanai (balstoties uz IZM veikto aptauju par viedierīču pieejamību Latvijas skolās). Atbilstoši valdības lēmumam skolēni saņēma 2266 mobilo pakalpojumu operatora “Latvijas Mobilais telefons” un 3000 uzņēmuma “BITE Latvija” piegādātās viedierīces – planšetes un viedtālruņus, no kurām daļa bija arī uzņēmumu dāvinājums. Planšetes saņēma 1.–5. klašu skolēni, bet viedtālruņus – 6.–12. klašu skolēni. Abi operatori nodrošina šīm iekārtām arī bezmaksas zvanu un interneta pieslēgumu mācībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI