DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Informācija par Rīgas pilsētas ģimeņu atbalsta reģistru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Labklājības departaments informē, ka, sākot no 2020. gada 1. janvāra, Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrs ir mainījis nosaukumu uz Rīgas pilsētas ģimeņu atbalsta reģistrs. Tajā reģistrējušās ģimenes saglabā savu statusu un turpina saņemt pašvaldībā noteikto atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Ja ģimene tiek izslēgta no reģistra, ģimenes pilngadīgās personas uz norādīto kontakttālruni vai e-pastu saņem īsziņu vai e-pastu ar informāciju.

Reģistrs ir datubāze, kurā tiek apkopoti dati par Rīgas pašvaldības teritorijā dzīvesvietu deklarējušām un reģistrā reģistrētajām ģimenēm ar bērniem, kurām ir tiesības uz Rīgas pašvaldības noteiktajiem atvieglojumiem.

Reģistrā var tikt reģistrēta ģimene, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni (bērnu skaitā neieskaita bērnus, kuru aizgādības tiesības vecākam ir pārtrauktas vai atņemtas), ja ģimene ir deklarēta vienā adresē Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā (šis nosacījums neattiecas uz gadījumu, ja bērns iegūst izglītību ārvalsts izglītības iestādē un viņa dzīvesvieta ir ārvalstī). Par ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.

Lai ģimenes ierakstā varētu tikt iekļauti abi vecāki un ģimenes pilngadīgie bērni, katram no pilngadīgajām personām reģistrā jāreģistrējas personīgi un jādod piekrišana savu datu apstrādei.

Reģistrēties vai pārbaudīt, vai ģimene ir reģistrējusies, kā arī nepieciešamības gadījumā augšuplādēt nepieciešamos dokumentus (piemēram, izziņu no mācību iestādes) var Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā: www.eriga.lv sadaļā „E-pakalpojumi privātpersonām/Reģistrācija ģimenes atbalsta reģistrā”.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes pagaidu administrācija 3. aprīlī pieņēma lēmumu piešķirt mazumtirdzniecības veikala norēķinu kartes pārtikas produktu iegādei to izglītojamo ģimenēm, kuri apgūst pirmsskolas, pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmas pašvaldības vai privātajās izglītības iestādēs, un kas saskaņā ar Rīgas Sociālā dienesta lēmumu atbilst trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam, kā arī tām ģimenēm, kuras reģistrētas Rīgas pilsētas pašvaldības ģimeņu atbalsta reģistrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI