DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Izsludināts Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvas konkurss

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministrijas izsludina pieteikšanos ikgadējai Latviešu un igauņu valodu popularizēšanas balvai (Valodu balva). Saskaņā ar nolikumu balvai var pieteikt daiļliteratūras vai dažādu jomu zinātniskā darba tulkojumus, pētījumus, kā arī latviešu valodas skolotājus Igaunijā un igauņu valodas skolotājus Latvijā par ieguldījumu valodu popularizēšanā 2019. gadā. Balvas ieguvēju paziņos Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri.

Valodu balvas mērķis ir abu valstu divpusējās sadarbības stiprināšana, veicinot latviešu un igauņu valodu apguvi un izmantošanu, latviešu-igauņu un igauņu-latviešu tulkotāju aktivitāti daiļliteratūras, politisko, zinātnisko un citu tekstu tulkošanā, kā arī sekmēt latviešu un igauņu valodu pētnieku un valodas skolotāju ieguldījumu latviešu valodas popularizēšanā Igaunijā un igauņu valodas popularizēšanā Latvijā. Balva šogad tiks pasniegta vienpadsmito reizi.

Valodu balvas vērtība ir 3000 eiro, un tās fondu veido vienlīdzīgi Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju ieguldījumi. Konkursa žūrijā ir Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju pārstāvji, kā arī abu valstu literatūras un valodu eksperti.

Iepriekšējos gados Valodu balvu ir saņēmuši Maima Grīnberga (2009, 2012), Guntars Godiņš (2010, 2013, 2018), Kalevs Kalkuns (Kalev Kalkun) (2011), Marguss Konnula (Margus Konnula) ar pseidonīmu Contra (2014), Valts Ernštreits (2015), Līvija Vītola (Livia Viitol) (2016) un Rūta Karma (2017).

Pieteikumus balvas konkursam par sasniegumiem 2019. gadā un nominēto personu CV var iesūtīt Ārlietu ministrijā elektroniski uz e-pastu mfa.cha@mfa.gov.lv vai pa pastu – K. Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395, ar norādi “Valodu balva", līdz 2020. gada 15. maijam (ieskaitot).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI