DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Arī Ventspils novada iedzīvotāji iesaistīsies protesta akcijā pret ATR

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

5. martā, kad daudzviet Latvijā uz galvenajiem autoceļiem notiks vērienīga protesta akcija pret administratīvi teritoriālo reformu, arī Ventspils novada iedzīvotāji ar smago tehniku dosies Rīgas virzienā.

Pulcēšanās notiks Popes pagastā, kur kopā ar šoferiem, kas pēc tam autokolonnā pa A10 šoseju no Popes dosies līdz Usmai, būs arī daļa Ventspils novada amatiermākslas kolektīvu pārstāvju, kuri vispirms ies gājienā, lai pēc tam ar dziesmām uzmundrinātu autobraucējus. Paredzams, ka lauksaimnieki teiks īsas uzrunas, tādējādi paužot savu attieksmi pret valdības vēlmi, ignorējot pašvaldību un iedzīvotāju viedokli, nedemokrātiskā veidā apvienot Ventspils pilsētu un Ventspils novadu.

Protesta akcija notiks tieši 5. martā, jo šajā dienā administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu otrajā lasījumā sāks izskatīt Saeimā. Kā iepriekš ziņots, šis process varētu aizņemt pat vairākas dienas.

Zināms, ka ceturtdien pa A10 šoseju tehnikas kolonnā virzīsies arī Talsu, Kandavas, Tukuma, Engures novada smagās tehnikas vienības, turklāt akcijā iesaistīsies spēkrati no Kandavas, Ikšķiles, Carnikavas, Alojas, Jelgavas, Salacgrīvas, Alsungas,  Tukuma, Salas, Engures, Inčukalna un, iespējams, arī citām pašvaldībām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI