DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas siltums samazinās siltumenerģijas tarifu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS”, piektdien, 28.februārī, iesniegusi izskatīšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jauno par 7,4% samazināto siltumenerģijas tarifu.

Siltumenerģijas tarifa samazināšana Rīgā ir plānots solis, uz ko mudinājusi AS “RĪGAS SILTUMS”  padome un  kam pamatā ir  pirktās siltumenerģijas cenas samazinājums.

AS “RĪGAS SILTUMS” padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko: “Esam gandarīti informēt rīdziniekus par uzņēmuma iespēju samazināt siltumenerģijas tarifu, sarūkot pirktās siltumenerģijas izmaksām.

Sarūkot pirktās siltumenerģijas izmaksām, un ņemot vērā to, ka jaunā tarifu aprēķināšanas metodika ļauj operatīvi veikt siltumenerģijas tarifa pārrēķinu, tika izstrādāts jaunais samazinātais siltumenerģijas tarifs un iesniegts SPRK apstiprināšanai.

Šobrīd Rīga var lepoties ar mazāko siltumenerģijas tarifu starp lielajām Latvijas pilsētām.”

energoresursi – koksnes šķelda. Plānojam, ka jaunie projekti ļaus stabilizēt siltumenerģijas tarifu Rīgā un iespējams jau tuvā  nākotnē to pārskatīt. Otrs būtisks faktors, šie projekti ļauj diversificēt kurināmo, aizvien mazāk izmantojot fosilos energoresursus, proti, dabasgāzi, tā akciju sabiedrībai kļūstot arī videi draudzīgākai.”

Plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs Rīgā būs 48,08 EUR/MWh bez PVN  un stāsies spēkā no 2020.gada 1.aprīļa.

Kopš 2019.gada augusta Rīgā ir nemainīgs siltumenerģijas tarifs 51,90 EUR/MWh bez PVN.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI