DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novada māksliniekus aicina piedalīties Vidzemes reģiona mākslinieku izstādē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Alūksnes novada pašvaldība aicina Alūksnes puses māksliniekus ar saviem darbiem pārstāvēt novadu Vidzemes reģiona mākslinieku izstādē, kas šogad maijā notiks Gulbenē.

Vidzemes mākslinieku tikšanās kopīgā pavasara izstādē ir kļuvusi par iedvesmojošu tradīciju – tās mājvieta bijusi Madonā, Cēsīs, Valmierā, Siguldā, Alūksnē, Valkā, Limbažos un šogad tā būs Gulbene.

“Rīdzinieki saka - tālu, alūksnieši domā – tepat. Ģeogrāfi teic, ka 145 m virs jūras līmeņa, gulbenieši domā - kur tad jūra? Tomēr ūdens mums ir - Gulbenes novadā ir saskaitīti 98 ezeri, ezeriņi, upes un upītes. Gauja, kas mūsu pusē ir pavisam citāda nekā Cēsīs vai Siguldā, ir bijusi akvareļu meistara Jāņa Brektes iemīļota makšķerēšanas vieta” – tā gulbenieši.

Suminot leģendārā meistara, novadnieka Jāņa Brektes 100 gadu jubileju un atceroties viņa gleznotos Vecrīgas skatus, šī gada izstādes tēma ir “Pilsēta” un tā var tikt interpretēta visplašākajā veidā – kā vide, ideja, realitāte, portrets, notikums, sajūta, doma vai krāsa.

Katrs mākslinieks izstādei drīkst iesniegt 1-2 atsevišķus mākslas darbus vai 1 darbu komplektu, sēriju vai ciklu. Iesniegto mākslas darbu izmēriem jāiekļaujas izmēros līdz 140x200x140cm, par izmēriem, kas pārsniedz noteikto, māksliniekam individuāli jāvienojas ar izstādes konsultantiem. Iesniegtajiem mākslas darbiem jābūt tapušiem laikā no 2017. līdz 2020. gadam.

Pieteikšanās izstādei līdz 2020. gada 1. aprīlim (ieskaitot) elektroniski: https://ej.uz/qxjs vai pieteikuma anketu sūtot izstādes kuratorei Anitai Birzniecei uz e-pasta adresi birznieceanita@gmail.com, tālrunis 26698096. Nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Alūksnes muzeja darbiniekiem pa tālruni 25665538.

Mākslinieki, kuri vēlas pārstāvēt Alūksnes novadu Vidzemes mākslinieku kopizstādē, ir aicināti izstādei paredzētos darbus nogādāt Alūksnes muzejā iepakotus un aprakstītus (atšifrētus) no 1. līdz 7. aprīlim, jo 8. aprīlī tos plānots organizēti nogādāt uz Gulbeni.

Izstādē, kas notiks no 1. līdz 31. maijam, aicināti piedalīties profesionāli mākslinieki, kas dzīvo un strādā Vidzemes reģionā. Tajā eksponēs glezniecības, grafikas, tēlniecības, keramikas, metāla, ādas, stikla, tekstila un citās tradicionālās tehnikās veidotus darbus, kā arī foto, video un autortehnikās veidotus darbus.

Vidzemes mākslinieku darbi būs apskatāmi Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā un Vecgulbenes muižas Sarkanajā pilī. Izstādi atklās 1. maijā 14.00 Vecgulbenes muižas lielajā zālē, Brīvības ielā 18, Gulbenē.

Izstādi rīko Gulbenes novada Kultūras pārvalde sadarbībā ar Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeju un Gulbenes Mākslas skolu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI