DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē skatīs secinājumus par budžeta pamatnostādnēm 2021. gadam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 17. līdz 18. februārim finanšu ministrs Jānis Reirs un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas laikā paredzēts uzklausīt Eiropas Komisijas prezentāciju par Ekonomikas un monetārās savienības (EMU) prioritātēm un prezentāciju par Ekonomikas pārvaldības pakotni. Plānota arī tematiskā diskusija, vērtējot nodokļu slogu nodarbinātībā un diskutējot par nodokļu pārcelšanu no nodarbinātības uz citu nodokļu formu. Tāpat paredzēts izskatīt Īrijas pēc-programmas uzraudzības jautājumus, Eiropas Komisijas ziemas prognozes par ekonomikas situāciju eirozonā, kā arī 2020. gada eirozonas rekomendācijas. Sanāksmes noslēgumā plānots apstiprināt Eirogrupas darba grupas prezidentu. Savukārt paplašinātajā Eirogrupas formātā pārrunās ziņojumu par iespējamo starpvaldību līgumu Budžeta instrumenta eirozonas konverģencei un konkurētspējai (BICC) jomā.

ECOFIN sanāksmes laikā plānots diskutēt par 2020. gada Eiropas semestri un apstiprināt dokumentus, kā arī plānots uzklausīt prezentāciju par Ekonomikas pārvaldības pārskatu. Sanāksmes laikā notiks gatavošanās G20 sanāksmei šā gada februārī, apstiprinot ES kopīgo nostāju.

Tāpat plānots pieņemt  secinājumus par budžeta pamatnostādnēm 2021. gadam. Katru gadu Padome pirms ikgadējā budžeta procedūras izstrādā pamatnostādnes, lai iezīmētu prioritātes nākamajam finanšu gadam un sniegtu vadlīnijas Eiropas Komisijai, kas izstrādā nākamā gada ES vispārējā budžeta projektu.

ECOFIN laikā plānots arī apstiprināt Padomes rekomendāciju Eiropas Parlamentam par Eiropas Komisijas atslogošanu saistībā ar 2018. saimnieciskā gada ES budžeta izpildi. Rekomendācija ir izstrādāta, pamatojoties uz Revīzijas palātas gada pārskatu par 2018. gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI