DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā diskutē par inovācijām un izaicinājumiem profesionālajā izglītībā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimā piektdien, 14.februārī, norisinājās konference “Inovācijas un izaicinājumi profesionālajā izglītībā”. Pasākuma mērķis - sekmēt uzņēmēju un profesionālās izglītības iestāžu sadarbību, lai veicinātu darba tirgū pieprasītu speciālistu sagatavošanu. 

Konferenci atklāja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kā arī Profesionālās izglītības biedrības valdes priekšsēdētāja Ilze Brante. 

Pirmajā daļā konferences dalībnieki diskutēja par pāreju no profesionālās izglītības kompetences centriem uz ekselences centriem, pēc tam pievēršoties arī jautājumam par pieaugušo izglītības nodrošinājumu profesionālās izglītības iestādēs. 

Tāpat pasākuma dalībnieki diskutēja par uzņēmēju un profesionālās izglītības iestāžu sadarbību darba tirgus prasībām atbilstošu speciālistu sagatavošanā. 

Konferencē piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Darba devēju konfederācijas, profesionālās izglītības iestāžu un citu institūciju, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi eksperti. 

Pasākumu rīkoja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Pieaugušo un profesionālās izglītības biedrību. 

Interesenti diskusijai varēja sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI