DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par Rīgas domes atlaišanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 13.februārī, galīgajā lasījumā lems par Rīgas domes atlaišanas likuma projektu, kas paredz atlaist Rīgas pašvaldības domi un iecelt pagaidu administrāciju.

Rīt deputātiem būs jālemj arī par žurnālistu Jāņa Eglīša un Ievas Kalderauskas ievēlēšanu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu amatos.

Trešajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā. Tie paredz, ka pašvaldības deputātam, kuram ir nepietiekamas valsts valodas zināšanas, latviešu valoda būs jāpilnveido par saviem līdzekļiem.

Otrajā lasījumā Saeimai būs jālemj par likuma grozījumiem, kas paredz pienākumu pašvaldībai nodrošināt pirmsskolas izglītības programmu apguvi valsts valodā.

Darba kārtībā izskatīšanai otrajā lasījumā iekļauti arī grozījumi Kriminālprocesa likumā, ar kuriem iecerēts pirmstiesas kriminālprocesā atslogot izmeklēšanas iestādes, tādējādi paātrinot izmeklēšanu, kā arī atvieglot tiesas darba organizāciju.

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti. Deputāti rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot likumprojektu, kas paredz precizēt jaunuzņēmumu kvalifikācijas nosacījumus un mazināt administratīvo slogu, jaunuzņēmumiem piesakoties atbalstam.

Deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot arī grozījumus Būvniecības likumā, ar kuriem plānots uzlabot būvniecības procesa regulējumu, tai skaitā novērst konstatētās neskaidrības likuma piemērošanā.

Tāpat Saeimai būs jālemj, vai vērtēšanai komisijās nodot likumprojektu par Latvijas Republikas valdības un Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas sadarbības līguma termiņa pagarināšanu.

Rīt sēdes darba kārtībā iekļauts arī lēmuma projekts par 11 189 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Palīdzi novērst ilggadīgu koku izciršanu un izveidot parku bijušā velotreka "Marss" vietā!” turpmāko virzību.

Saeimas 13.februāra sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI