DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 32 izsaukumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. janvāra plkst. 6.30 līdz 21. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 14.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Zilupes novada Zaļesjes pagastā, kur pēc sākotnējās informācijas dega sausa zāle. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka notikuma vietā deg kūla aptuveni viena hektāra platībā. Plkst. 15.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu!   

Vakar reģistrēti šīgada pirmie meža ugunsgrēki – Ventspilī un Talsu novada Ģibuļu pagastā, kur abos gadījumos dega meža zemsedze un atkritumi nelielā platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, dīvāns, grīda un bēniņu pārsegums, sodrēji ēku dūmvados, divas vieglās automašīnas, viena kravas automašīna, saimniecības ēka, tornis un pērnā zāle.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI