DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Iekšlietu ministrijas vadība godinās 1991.gada barikāžu dalībniekus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 20.janvārī, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole, valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un iekšlietu dienestu vadība piedalīsies 1991.gada barikāžu atcerei veltītajos pasākumos, kā arī tiksies ar barikāžu dalībniekiem.

20.janvārī plkst. 10.00 Iekšlietu ministrijas vadība un iekšlietu dienestu vadītāji noliks ziedus barikāžu laikā bojā gājušo atdusas vietās II Meža kapos pie A.Slapiņa, E.Riekstiņa, S.Konoņenko, J.Podnieka un G.Zvaigznes atdusas vietām.

Pēc tam ministrs S.Ģirģens 1991.gada barikāžu muzejā tiksies ar barikāžu dalībniekiem, barikāžu laikā pret Iekšlietu ministriju vērstajā bruņotajā uzbrukumā cietušajiem darbiniekiem, kā arī bojā gājušo milicijas darbinieku S.Konoņenko un V.Gomanoviča ģimenes locekļiem.

Plkst.14.00 iekšlietu nozares amatpersonas piedalīsies ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa, pie kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā, kā arī pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas, kur izvietota piemiņas plāksne 1991.gada barikāžu laikā bojā gājušajiem ministrijas darbiniekiem.

Jāatgādina, ka 1991.gada barikāžu laikā dzīvību zaudēja divi Iekšlietu ministrijas darbinieki un ievainojumus guva vairāki Bauskas milicijas darbinieki, kuri apsargāja Iekšlietu ministriju. Cieņā pret šiem cilvēkiem Iekšlietu ministrija ik gadu rīko un piedalās piemiņas pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI