DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

AS "Latvijas valsts meži" tiltu būvniecībā izmanto koksni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Kurzemes reģiona Nīcas novadā šogad plāno pārbūvēt tiltu pār Ječupi, izmantojot koksni. Darbus plānots sākt šī gada maijā un tilta pieņemšana ekspluatācijā paredzēta novembrī.

“Esošais trīs laidumu dzelzsbetona tilts ir apmierinošā stāvoklī, tomēr, veicot galveno inspekciju, tika konstatēti arvien pieaugoši defekti: konstrukcijām veidojas izdrupumi, ir novērojami stiegrojuma atsegumi un korozija. Jaunā tilta būvniecībā izmantosim koksni, novērtējot koksnes kā izturīgu būvmateriālu,” skaidro LVM Kurzemes reģiona Meža infrastruktūras vadītājs Ivars Ozols.

Kombinētais kokbetona tilts ar līmētām koksnes sijām un dzelzsbetona plāksni būs 13 metrus garš un 4,8 metrus plats. Tas nodrošinās vienas joslas brauktuvi, kur satiksmi regulēs ar attiecīgām ceļa zīmēm. Paredzētā tilta nestspēja ir 60 tonnas un kalpošanas laiks 50 gadi.

Būvniecībai paredzētos galvenos elementus – sijas un plāksnes – paredzēts izgatavot rūpnieciski un uz objektu piegādāt jau gatavus. Tādējādi montāžas darbu varēs veikt dažās dienās, piemērotos laika apstākļos un nebūs nepieciešams izmantot veidņu sistēmas. Brauktuves segums plānots no asfaltbetona ar pilnu hidroizolāciju. Atvairbarjeras paredzēts izgatavot tikai no koksnes. Tilta pārbūves projektā ietvertie risinājumi paredz koksnes un dzelzsbetona labo īpašību apvienojumu.

Tilts atrodas uz meža autoceļa “Ugunslīnija” netālu no Nīcas, Sikšņu virzienā.

Tilta būvprojektu izstrādāja SIA “Inženierbūve”, savukārt būvdarbus veiks SIA “Rīgas tilti”, kas uzvarēja publiskajā iepirkumā un 2019. gadā ir realizējuši līdzīgu objektu Jaunpilī. Darbu kvalitātei sekos būvuzraugs un tiks nodrošināta autoruzraudzība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI