DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Saeima pieņem lēmumu par Kristīnes Misānes tiesību aizsardzību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 16.janvārī, pieņēma lēmumu par Kristīnes Misānes tiesību aizsardzību, lūdzot Dānijas parlamentu un Dānijas tiesībaizsardzības iestādes sniegt atbalstu Latvijas kompetentajām iestādēm un rast risinājumu, lai Latvijas pilsone Kristīne Misāne netiktu izdota Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai.

Deputāti lēmumā atzīmē, ka Latvijas pilsone K.Misāne atrodas apcietinājumā Dānijā un Dānijas tiesu iestādes ir lēmušas par K.Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai par Dienvidāfrikas Republikā iespējami izdarītiem likumpārkāpumiem.

Tāpat lēmumā norādīts uz Latvijas Republikas Satversmes 98.pantā noteikto, ka ikviens, kam ir Latvijas pase, ārpus Latvijas atrodas valsts aizsardzībā, kā arī uz starptautisko organizāciju ziņojumiem par cilvēktiesībām neatbilstošiem apstākļiem Dienvidāfrikas Republikas ieslodzījuma vietās.

Atsaucoties uz Latvijas un Dānijas ciešajiem diplomātiskajiem sakariem un līdzšinējo sekmīgo sadarbību tiesību aizsardzības jomā starp Latvijas un Dānijas kompetentajām iestādēm, deputāti aicina Dānijas parlamentu un Dānijas tiesībaizsardzības iestādes sadarboties.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI