DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Izdots 2020.gada pasākumu ceļvedis

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jauns gads sācies ar jauniem notikumiem – Valmieras Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadu izdevis 2020.gada Pasākumu ceļvedi, kurā apkopotas aizraujošas norises ikvienam. Gaidīsim tuvus un tālus viesus kultūras, izziņas, aktīvās atpūtas pasākumos un festivālos. Katrs mēnesis pārsteigs ar īpašiem notikumiem gan maziem, gan lieliem.

Ceļvedī lasi, kāda skaņa ir ziemai Valmierā, ieskandinot Starptautisko ziemas mūzikas festivālu “Gadsimti spēlējas”, kas norisināsies no 13. līdz 19.janvārim. Ieplāno apmeklēt mājražotāju darinājumu tirdziņus gan Valmiermuižas pils parkā, gan Valmierā, lai smeltos iedvesmu, svinētu dabas ritējumu un iegādātos dažādus gardumus. Aprīlī Valmierā valdīs radoša gaisotne – Valmieras Mākslas dienu laikā, no 1.aprīļa līdz 1.maijam, māksla būs sastopama arī tādās vietās, kur to parasti neceram sastapt, tā liks mums raudzīties uz kustības skaistumu, savukārt Valmieras Restorānu nedēļā, no 18. līdz 25.aprīlim, mākslas darbus varēs arī izgaršot.

Maijā (8.-9.05.) dodies piedzīvojumā – Valmierā un tās apkārtnē dažādās neparastās vietās piektdienas vakarā būs atvērti kinoteātri, kuros skatītāji nokļūs, minoties ar velosipēdu, bet nākamajā dienā – aizraujoši maršruti ar spēli visa vecuma velo entuziastiem. Jau piekto gadu notiks velo un kino festivāls “Kino pedālis”. Savukārt 9.maijā Valmieras Atpūtas parkā būs skaņu, krāsu, gaismu un garšu simfonija – Maģisko sajūtu nakts. Jūnijā Valmiermuižas pils parkā norisināsies etnofestivāls “SVIESTS 2020” (13.06.). Tas, tuvojoties vasaras saulgriežu laikam, pulcēs tradīciju izzinātājus un dažādu tautu un žanru mūzikas cienītājus. Jūlijā uz savu 737.dzimšanas dienu visus ielūdz Valmiera. Valmieras pilsētas svētkos (24.-26.07.) būs dažādi koncerti, svētku gājiens, sportiskas, jautras aktivitātes un kultūras norises. Augusts ceļveža lapās iekrāsots ar SUP festivālu Vaidavā (1-2.08.) – laiks uzzināt, kas tas ir, izmēģināt, piedalīties sacensībās un dažādās jautrās aktivitātēs. Savukārt no 7. līdz 9.augustam Valmieras vasaras teātra festivālam līdzi aicināts doties ikviens interesents, lai baudītu lieliskas teātra izrādes nepierastās vietās.

Augusts noslēgsies ar tradicionālajiem Tomātu svētkiem Brenguļos (29.08.). Septembrī Valmieras ielas pārvērtīsies skrējēju upēs – 20.septembrī piedalies pats vai atbalsti citus Sportlat Valmieras maratonā! Oktobrī, kad vakari ātrāk ietērpjas krēslas krāsās, izdzīvo leģendas Kokmuižā! Novembri aicinām pavadīt valsts svētku noskaņās. Svecīšu un lāpu gaismiņu pavadīti, dosimies Lāčplēša dienai veltītā lāpu gājienā, pateiksimies Goda un Gada valmieriešiem, kā arī sagaidīsim Latvijas 102.dzimšans dienu kopā. Novembrī aicinās arī Valmieras Restorānu nedēļa. No 7. līdz 14.novembrim rudens vitamīni ne tikai iekrāsos vaigos veselīgu sārtumu, bet arī veidos brīnišķīgas gleznas šķīvī.  Decembris iedvesmos Valmierā sajust Ziemassvētku maģiju.

Dažādi aizraujoši notikumi jūs sagaida 2020.gadā Valmierā un Beverīnas, Burtnieku un Kocēnu novadā! Uzzini par tiem vairāk jaunajā ceļvedī! Tas pieejams Valmieras Tūrisma informācijas centrā un elektroniski šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI