DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece ar Azerbaidžānas ārlietu ministru pārrunā turpmākās sadarbības iespējas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Vēlamies turpināt aktīvu parlamentāro dialogu ar Azerbaidžānu. Esam ieinteresēti Eiropas Savienības (ES) un Azerbaidžānas attiecību stiprināšanā un mērķtiecīgi īstenot ES Austrumu partnerības politiku, lai sabiedrība partnervalstīs justu konkrētus rezultātus, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 13.decembrī, parlamentā tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas ārlietu ministru Elmaru Mammadjarovu (Elmar Mammadyarov).

Šogad Latvija un Azerbaidžāna svin diplomātisko attiecību nodibināšanas 25.gadadienu. Šo gadu laikā mūsu valstīm ir izveidojušās draudzīgas attiecības, aktīva ekonomiskā sadarbība un labi cilvēku savstarpējie kontakti, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Arī Saeimā aktīvi strādā deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu, uzsvēra I.Mūrniece.

Tikšanās laikā puses pārrunāja reģionālās parlamentārās sadarbības pieredzi un iespējas to izmantot, lai paplašinātu Latvijas un Azerbaidžānas parlamentāro dialogu par abām pusēm interesējošiem jautājumiem. Tāpat puses novērtēja Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskās sadarbības potenciālu un iespējas sekmēt savienojamību starp Eiropu un Āziju.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs E.Mammadjarovs 12. – 13.decembrī uzturas Latvijā oficiālā vizītē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI