DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ar vērtīgām atziņām noslēdzies Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ir noslēdzies sestais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF), ko rīko Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA) sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

“Šo abu foruma dienu laikā mēs aizskārām ļoti būtiskus jautājumus, un es patiešām ticu, ka pēc šīm diskusijām, sarunām un prezentācijām mēs varēsim spert nākamo soli un sākt virzīt procesus valstiskā līmenī, lai veicinātu Latvijas tēla un mūsu ekonomikas kopumā attīstību,” norāda PBLA valdes priekšsēde Kristīne Saulītis.

Dažas no būtiskākajām atziņām:

Latvijas stāsts šobrīd veiksmīgāk stāstāms caur trim šķautnēm: daba, sadarbība un radošums. Lietderīgi būtu novērtēt, atbalstīt un ieguldīt jau esošajos veiksmes stāstos, iniciatīvās un darītājos, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un popularizē Latviju kā dabisku, ekoloģisku, kultūrbagātu un radošu valsti.

Skolotājiem un profesoriem būtu jāvada stundas, nevis tikai diktējot informāciju, bet mudinot skolēnus un studentus līdzdarboties un strādāt nevis tikai klausīties. Izglītības sistēmā būtiski piesaistīt un noturēt skolotājus un profesorus, kuri domā par katra skolēna un studenta izaugsmi, kuri rada papildu vilkmi, iedvesmu, radošumu.

Latvijai ir, ko piedāvāt ārzemju talantiem. Primāri viņi meklē drošību, mājokli un labvēlīgu vidi ģimenei. Šobrīd ar talantu piesaisti nodarbojas uzņēmēji paši, saskaroties ar birokrātiskiem šķēršļiem. Turklāt sabiedrībā ir izteikti jūtams tolerances trūkums, saskaroties ar profesionāļiem no citām valstīm.

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu organizē Pasaules Brīvo latviešu apvienība, Valmieras pilsētas pašvaldība, biedrība “Valmieras Attīstības aģentūra” sadarbībā ar AmCham, The RED JACKETS un App LV.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI