DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalās ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 19. novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē. Ministri diskutēja par tiesiskuma stiprināšanu ES, uzklausot arī ES Pamattiesību aģentūras direktoru, kurš sniedza vispārēju viedokli par tiesiskuma situāciju ES.

E. Rinkēvičs izteica Latvijas atbalstu idejai, kas ietverta Eiropas Komisijas paziņojumā, par ikgadējā tiesiskuma apskata cikla ziņojumos pausto starptautisko institūciju informāciju. To vidū ir Eiropas Padome, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija un Eiropas Drošības un sadarbības organizācija, lai tādējādi lietderīgi izmantotu esošo ekspertīzi tiesiskuma situācijas izvērtēšanai ES. Ministrs aicināja sekmēt sinerģiju starp topošajiem un esošajiem tiesiskuma uzraudzības mehānismiem, tā izvairoties no mehānismu pārklāšanās un lieka administratīvā sloga ES.

Padomes darba kārtībā tika skatīts jautājums par ES paplašināšanos un stabilizācijas un asociācijas procesu, lai diskutētu par turpmāko rīcību attiecībā uz ES iestāšanās sarunu sākšanu ar Albāniju un Ziemeļmaķedoniju. Latvijas ārlietu ministrs pauda atbalstu ES iestāšanās sarunu sākšanai ar šīm valstīm.  

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2019. gada otrajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Somija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI