DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu par Latvijas okupācijas noliegšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. novembrī VDD rosināja uzsākt kriminālvajāšanu pret Latvijas pilsoni par Latvijas Republikas okupācijas publisku noliegšanu un PSRS īstenoto kara noziegumu slavināšanu.

Persona savā sociālā tīkla “Facebook” profilā šā gada 17. jūnijā – Latvijas Republikas okupācijas atceres dienā – publicēja “apsveikumu svētkos”. VDD vērtējumā persona publicētajā ierakstā, selektīvi atlasot un savās interesēs interpretējot vēsturiskās norises, noliedz 1940. gada 17. jūnijā PSRS īstenoto Latvijas okupāciju un šo Latvijas valstij un tautai traģisko notikumu interpretē kā iedzīvotājiem labvēlīgu.

Kriminālprocesu pret minēto personu VDD uzsāka 2019. gada 25. jūnijā saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 pantu par PSRS kara noziegumu pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu.

Kriminālprocesa materiālus, rosinot pret personu uzsākt kriminālvajāšanu, VDD ir nodevis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai. Pašlaik VDD no plašākiem komentāriem par šo gadījumu atturas. 

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI