DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Andris Pelšs tiekas ar jauno Čehijas vēstnieci Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. oktobrī valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar jauno Čehijas vēstnieci Janu Hinkovu(Jana Hynková), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē. A. Pelšs un vēstniece J. Hinkova pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, kā arī sadarbību drošības stiprināšanā.

Tikšanās laikā A. Pelšs pauda gandarījumu par ciešajām Latvijas un Čehijas divpusējām attiecībām, aktīvo dialogu starp abu valstu valdībām un parlamentiem, kā arī pašvaldību un nevalstisko organizāciju labo sadarbību. Puses uzsvēra, ka svarīgi ir stiprināt sadarbību visos līmeņos, turpināt padziļināt politisko dialogu. Vēstniece uzsvēra abu valstu aktīvo sadarbību kultūras jomā, pauda interesi veicināt sadarbību starp ministrijām.

Valsts sekretārs pateicās Čehijai par ieguldījumu Latvijas un visa reģiona drošības stiprināšanā un Čehijas karavīru dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Ādažos un Baltijas gaisa telpas patrulēšanā. A. Pelšs uzsvēra, ka Latvija un Čehija ir līdzīgi domājošas valstis un cieši partneri Eiropas Savienībā un NATO.

Runājot par sadarbību ekonomikā, valsts sekretārs atzina: “Čehija ir nozīmīgs tirdzniecības partneris Latvijai. Redzam potenciālu sadarbībai inovatīvo un jauno tehnoloģiju sfērās.” A. Pelšs izteica gandarījumu par noslēgto līgumu ar “Škoda Vagonka” par jauna ritošā sastāva piegādi Latvijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI