DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Atvērta grāmata par sabiedriskā viedokļa un mediju ietekmi uz taisnīgu tiesu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar Valsts prezidenta Egila Levita uzrunu plašākai sabiedrībai prezentēta un nu ceļu pie lasītājiem sākusi oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” apgādā izdotā grāmata “Tiesas un mediju komunikācija”.

Šī gada laikā “Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgādā nākuši klajā vairāki izdevumi. “Tiesas un mediju komunikācija. Sabiedriskā viedokļa un mediju ietekme uz taisnīgu tiesu” ir viena no pēdējām 2019. gadā izdotajām grāmatām.

“Tas ir  darbs, par kura tapšanu jāpateicas daudziem nozares profesionāļiem. Īpašs paldies arī “Latvijas Vēstneša” darbiniekiem, kas īsā laika posmā īstenoja šo apjomīgo projektu un ieguldīja smagu darbu, lai grāmata būtu pieejama lasītājiem,” tā oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valdes priekšsēdētāja Daina Ābele.

Izdevums ir nebijis mēģinājums analizēt Latvijas justīcijas komunikācijas labo praksi, lai tā kļūtu vēl efektīvāka. Ir svarīgi, lai tiesu sistēmai piederīgie ne tikai runātu ar sabiedrību, bet runātu sabiedrībai saprotamā valodā, vienlaikus saglabājot profesionālo specifiku.

Ievadraksts un trīs nodaļas ir veidotas tā, lai no tiesas un mediju komunikācijas ievirzītos diskusijā par sabiedrības spiedienu un sabiedriskā viedokļa ietekmi uz tiesas spriešanu.

“Objektīva tiesu darba atspoguļošana ir saistīta ar žurnālista izpratni par taisnīgumu un tiesiskumu, kā arī ar viņa subjektīvo interesi izmeklēt un atspoguļot vispusīgi notiekošo.  Tiesas darba vērtējumu nereti dod pats žurnālists, jo sabiedrība, bieži vien lasot ziņu virsrakstus, šādi saņem īsu un nekonkrētu vēstījumu, ko pēc tam tālāk interpretē dažādi. Taču izvērsta un patiesa vēstījuma pamatā ir žurnālista spēja un prasme notikumus atspoguļot un uztvert, balstoties uz savstarpējo komunikāciju, uz kritisku vērtējumu un ideālā gadījumā arī uz savstarpējo uzticēšanos,” tā Valsts prezidents Egils Levits, uzrunājot pasākuma apmeklētājus.

Grāmatas atvēršanas pasākumā piedalījās Valsts prezidents Egils Levits, kultūras ministrs Nauris Puntulis, 13. Saeimas Eiropas lietu komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Augstākās tiesas senatore Dace Mita, Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Arta Ģiga, Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un profesors Ringolds Balodis.

Grāmatas atvēršana norisinājās Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes rīkotās 7. starptautiskās zinātniskās konferences „Tiesību zinātnes uzdevumi, nozīme un nākotne tiesību sistēmās” ietvaros. Atvēršanas pasākumā piedalījās vairāki tieslietu un mediju nozares eksperti.

Pasākumu informatīvi atbalstīja oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas daļa – lvportals.lv –, lasītājiem nodrošinot iespēju atvēršanas pasākumam sekot līdzi tiešraidē LV portālā.

Kur iegādāties?

E-grāmatnīcā „Latvijas Vēstneša” apgādā iznākušās grāmatas var iegādāties vislētāk – par izdevēja cenām. Grāmatu katalogs, karstās cenas, piegādes iespējas.

Lasītāju serviss

Jauno grāmatu iespējams noformēt arī kā dāvinājumu: grāmatu katalogā izvēlieties attiecīgo izdevumu, “ielieciet to grozā”, spiediet pogu “Pasūtīt” un izvēlieties “Noformēt kā dāvanu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI