DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

NEPLP ierobežo mājaslapas www.peers.tv un www.edem.tv

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izskatot administratīvās lietas, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), ir pieņēmusi lēmumus ierobežot interneta mājaslapas www.peers.tv un www.edem.tv”, liedzot to domēna vārdu izmantošanu uz laiku līdz 15.janvārim. NEPLP ir uzsākusi apjomīgu interneta mājaslapu monitoringu ar mērķi ierobežot nelegālā televīzijas satura pieejamību Latvijā.

Lēmums par abu mājaslapu ierobežošanu pieņemts, izskatot administratīvās lietas par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteikto normu attiecībā uz programmu retranslācijas noteikumiem pārkāpšanu augstāk minētajās interneta vietnēs, nelikumīgi izplatot televīzijas programmas bez Padomes izsniegtas retranslācijas atļaujas.

Par pieņemto lēmumu ir paziņots Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā reģistrētajiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem un abi domēna vārdi iekļauti NEPLP mājaslapā izvietotajā sarakstā, kurā norādīti tie domēna vārdi, kuru izmantošana uz laiku ir tikusi ierobežota.

“Nelegālu televīzijas pakalpojumu lietošana ievērojami ietekmē Latvijas informatīvo telpu. Atsevišķu šajās mājaslapās pieejamo programmu saturs var būt un ir Latvijas valstij naidīgs. Mēs turpināsim vērsties pret šāda veida nelegālā satura pieejamību Latvijā un šie ir tikai pirmie soļi,” saka NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI