DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs uzsver vienotas ES nostājas nozīmi saistībā ar notikumiem Sīrijas ziemeļaustrumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada 14. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Lukse gada 14. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā. ES dalībvalstu ārlietu ministri apsprieda situāciju Sīrijā pēc Turcijas militārās operācijas uzsākšanas un vienojās par ierobežojošiem pasākumiem pret Turciju. Ministriem notika arī kopīgas darba pusdienas ar Ukrainas ārlietu ministru Vadimu Pristaiko (Vadym Prystaiko).mburgā. ES dalībvalstu ārlietu ministri apsprieda situāciju Sīrijā pēc Turcijas militārās operācijas uzsākšanas un vienojās par ierobežojošiem pasākumiem pret Turciju. Ministriem notika arī kopīgas darba pusdienas ar Ukrainas ārlietu ministru Vadimu Pristaiko (Vadym Prystaiko).

Diskusijā par drošības situācijas attīstību Sīrijas ziemeļaustrumos un iespējamo Eiropas Savienības rīcību ārlietu ministrs E. Rinkēvičs uzsvēra, ka dalībvalstīm jāpauž vienota un stingra nostāja, lai novērstu jau tā trauslo humāno un drošības situāciju. Ārlietu ministrs aicināja sasaukt Starptautiskās koalīcijas cīņai pret ISIL ministru sanāksmi, lai apspriestu situāciju.

Latvijas interesēs ir miers un stabilitāte Sīrijā. Latvija jau iepriekš ir paudusi satraukumu par situācijas pasliktināšanos Sīrijas ziemeļaustrumos. Līdzās pārējām ES dalībvalstīm Latvija ir aicinājusi pārtraukt Turcijas uzsākto militāro operāciju, kas padziļina humāno un drošības krīzi reģionā, kā arī var izraisīt ISIL atkārtotu nostiprināšanos Sīrijā. 

Darba pusdienās par Ukrainu ārlietu ministrs atbalstīja Ukrainas prezidenta un valdības centienus konflikta noregulējumā, uzsverot, ka jāturpina sniegt starptautisks atbalsts Ukrainai reformu ieviešanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI