DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Vieslekcijā LU BVEF M. Kazāks iezīmēs globālās un Latvijas ekonomiskās attīstības scenārijus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 16. oktobrī, plkst. 10.30 ar vieslekciju "Gadalaiku maiņa globālajā un Latvijas ekonomikā – vasara beigusies, bet kas tālāk?" Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) uzstāsies Latvijas Bankas padomes loceklis, ekonomists Mārtiņš Kazāks. Tradicionālajā lekcijā M. Kazāks sniegs ieskatu globālās un Latvijas ekonomiskās attīstības scenārijos.

Lekcijā tiks iezīmētas gan studentiem, gan ikvienam citam interesentam nozīmīgas lietas:

  • Kādi faktori līdz šim ietekmējuši globālās ekonomikas attīstību? Kādi būtiski izaicinājumi noteiks attīstību tuvāko mēnešu un gadu laikā, un vai pēc izaugsmes sabremzēšanās gaidāma recesija?
  • Kā globālās ekonomikas izaugsmes sabremzēšanās ietekmē Latvijas tautsaimniecību? Kādi pasākumi īstenojami politikas veidotājiem, lai mazinātu ekonomisko svārstību ietekmi uz iedzīvotājiem, uzņēmējiem un ekonomiku kopumā?
  • Situācija darba tirgū – ekonomika bremzējas, bet darba tirgus turpina "uzkarst". Kādi iemesli un kas darba tirgu sagaida tālāk?
  • Kādi pasākumi īstenojami, lai nodrošinātu Latvijas izaugsmi ilgtermiņā, nepieļautu ieslīgšanu vidēju ienākumu slazdā un nodrošinātu ātrāku konverģenci ar vadošajām Eiropas valstīm?

Lekciju atklās LU BVEF Ekonomikas nodaļas vadītājs prof. Jānis Priede. Tā ir atvērta lekcija, kuru var apmeklēt klātienē, piesakoties līdz 15. oktobrim šeit.

Lekcija notiks LU BVEF ēkā Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, 225. telpā, to būs iespējams vērot arī tiešraidē – Latvijas Bankas vietnē makroekonomika.lv, kā arī "LETA Video". Pēc lekcijas tās materiāli – prezentācija, video ieraksts – tiks izvietoti vietnē makroekonomika.lv.

Lekciju organizē Latvijas Banka un LU BVEF.

Uzziņai:

M. Kazāks dzimis 1973. gada 19. septembrī Liepājā. Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu ekonomikā, Kembridžas Universitātē – diplomu ekonomikā un Londonas Universitātē – maģistra grādu ekonomikā ar izcilību un doktora grādu ekonomikā. Strādājis par vadošo ekonomistu Finanšu ministrijā, Londonas Universitātes koledžā, "Swedbank". Bijis pasniedzējs Rīgas Ekonomikas augstskolā, Londonas Universitātē, Rīgas Stradiņa universitātē un Rīgas Biznesa skolā. Darbojies Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijā un Fiskālās disciplīnas padomē, bet kopš 2018. gada ir Latvijas Bankas padomes loceklis. M. Kazāks ir daudzu publikāciju autors un līdzautors finanšu tirgu un to integrācijas, ekonomiskās attīstības cikla un finanšu krīžu, fiskālās politikas un tautsaimniecības konkurētspējas jomā.

Latvijas Bankas ekonomisti un eksperti 2014./2015. mācību gadā uzsāka vieslekciju ciklu Latvijas augstskolās. Kopumā šo gadu laikā notikušas vairāk nekā 120 lekcijas, kuras apmeklējuši 5100 klausītāju.

Ieinteresētās augstskolas lekcijām var pieteikties Latvijas Bankā. Sīkāka informācija par lekcijām un prezentācijas pieejamas Latvijas Bankas makroekonomiskās analīzes portālā - https://www.makroekonomika.lv/lapa/vieslekcijas-augstskolas-pieteiksanas-rudens-semestrim.

Šis lekciju piedāvājums palīdz augstskolu studentiem ekonomikas un uzņēmējdarbības studijās sasaistīt teoriju ar aktuālajām makroekonomiskajām un finanšu norisēm Latvijā, Eiropā un pasaulē. Šādu kompleksu pieeju atbalsta un sekmē augstskolu mācībspēki un savās anketās pozitīvi novērtē un sagaida Latvijas Bankas ekonomistu vieslekcijas apmeklējušie studenti – vairāk nekā 90% to dalībnieku, tostarp ekonomikas mācībspēki, lekcijas novērtējuši kā labas un ļoti lietderīgas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI