DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Slimību profilaksei veltītais pasākums “Krūšu veselības diena!” jau šo sestdien

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau šo sestdien, 12. oktobrī, no pulksten 11.00 līdz 15.00 ikviens tiek aicināts piedalīties slimību profilaksei veltītā pasākumā “Krūšu veselības diena” Liepājā, t/n “Kurzeme”. Dienas laikā norisināsies dažādas aktivitātes − būs iespēja uzklausīt veselības jomā praktizējošu speciālistu padomus un ieteikumus, smelties zināšanas izglītojošās lekcijās, veikt mamogrāfijas izmeklējumu, satikt onkoloģisko biedrību pārstāvjus, kā arī piedalīties praktiskās uztura meistarklasēs.

Pasākuma laikā ikviens apmeklētājs varēs:

  • uzklausīt onkoloģijas medmāsas Solvitas Rubenes stāstu par krūšu pašpārbaudes nepieciešamību un atsevišķā kabinetā apgūt krūšu pašpārbaudes apmācību,
  • saņemt psihoterapeites Ainas Poišas ieteikumus, kā emocionāli pārvarēt grūtības, pieņemt realitāti par uzstādīto diagnozi un kur rast resursus dzīves kvalitātes uzlabošanai,
  • uzzināt krūts vēža pacientu atbalsta biedrības “VITA” vadītājas Irīnas Janumas personīgo pieredzes stāstu,
  • apmeklēt Piejūras slimnīcas Onkoloģijas klīnikas galvenās māsas Rigondas Kalnas lekciju par onkoloģijas pacientu ikdienas dzīves kvalitāti un fiziskā diskomforta aspektiem,
  • būt klāt uztura speciālistes un grāmatas “Ar uzturu uz tu” autores Alises Kindzules lekcijā “Veselīga uztura nozīme slimību profilaksē”, kurā uztura speciāliste ieteiks, kā ēst veselīgāk un garšīgāk,
  • piedalīties vairākās Alises Kindzules un Agritas Spēlmanes vadītajās praktiskajās uztura meistarklasēs un apgūt veselīgas un gardas uzkodu receptes,
  • apmeklēt geštaltterapeites un grāmatas “No perfekcionisma uz mīlestību” autores Elīnas Zelčānes lekciju par stresa ietekmi uz mūsu emocionālo un fizisko pašsajūtu un saņemt praktiskus padomus stresa mazināšanai ikdienā.

Visas dienas garumā pasākuma norises vietā varēs satikt krūts vēža pacientu atbalsta biedrības “VITA” vadītāju Irīnu Janumu, kā arī onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks” vadītāju Ilzi Vainovsku.

Pasākumā par muzikālu noskaņu rūpēsies talantīgā džeza dziedātāja Katrīna Kabiņecka, kā arī darbosies “Laimes rats” ar pārsteiguma balvām ikvienam apmeklētājam.

Ārpusē, pie tirdzniecības nama “Kurzeme”, no pulksten 10.00 līdz 17.00 ar Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstuli, ģimenes ārsta vai cita speciālista nosūtījumu būs iespēja bez maksas veikt augstvērtīgu krūšu dziedzeru mamogrāfijas izmeklējumu MFD mobilajā mamogrāfā.

Vietu skaits lekcijās, meistarklasēs un uz mamogrāfijas izmeklējumu ir ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties, zvanot vai sūtot īsziņu uz tālruni: 26 118 444. Lūgums norādīt vārdu, uzvārdu un interesējošo lekciju vai uztura meistarklasi.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos.

Pasākums tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros. Pasākuma informatīvais atbalstītājs: Kurzemes Radio.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI