DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vesels cilvēks šodien un nākotnē: ATPL vīzija par veselības aprūpi Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) veselības darba grupas pārstāvji iepazīstināja veselības ministri ar vīziju par Latvijas veselības aprūpes sistēmu. Tikšanās laikā ATPL atzinīgi novērtēja pozitīvo virzību uz veselības aprūpes kvalitātes un efektivitātes uzlabošanu. ATPL pauda stingru atbalstu lielākām investīcijām veselības aprūpē un aicināja pilnveidot tādas jomas kā datu pieejamību un analīzi, uz pierādījumiem balstītu lēmumu pieņemšanu, pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu un ciešāku sadarbību starp dažādām iesaistītajām pusēm, ņemot vērā labāko starptautisko praksi.

ATPL šodien laiž klajā vīziju par veselības aprūpes sistēmu Latvijā, kurā kā galvenie mērķi izvirzīti garāks paredzamā mūža ilgums un labāki ārstēšanas rezultāti, tādējādi padarot visu sabiedrību veselīgāku un produktīvāku.

ATPL veselības aprūpes darba grupa, kura apvieno dažādus veselības aprūpes nozares uzņēmumus un organizācijas, ir izstrādājusi vīziju par Latvijas veselības aprūpes sistēmu, tostarp arī  konkrētus pilotprojektus sadarbībai (“Onkoloģisko slimību datu reģistrs” un “Ceļā uz ilgtspējīgu risku sadali”). Priekšlikumu mērķis ir radīt efektīvāku, taisnīgāku, iekļaujošāku un ilgtspējīgāku veselības aprūpes sistēmu ar uzlabotiem veselības aprūpes rezultātiem, veicinot Latvijas ekonomikas un sabiedrības attīstību.

Vīzija par Latvijas veselības aprūpes sistēmu ir pieejama šeit

Projekts par onkoloģisko slimību reģistru ir pieejams šeit

Projekts par ilgtspējīgu risku sadali ir pieejams šeit                                                                                                                                     

Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā ir vadošā ārvalstu tirdzniecības palāta Latvijā, pārstāvot vairāk nekā 150 uzņēmumu. ATPL mērķi ir veicināt un stiprināt tirdzniecību, investīcijas, partnerību un draudzību starp ASV un Latviju, kā arī kalpot par viedokļu, zināšanu apmaiņas un kontaktu platformu biedriem, partneriem un starptautiskās uzņēmēju sabiedrības pārstāvjiem Latvijā. Palātas mērķi sakņoti četros pamatprincipos: godprātīga, atbildīga, uz sadarbību un izcilību vērsta darbība. Papildu informācija: www.amcham.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI