DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
2
2

Diasporas konsultatīvās padomes sēde

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 1. oktobrī Ārlietu ministrijā notiks otrā Diasporas konsultatīvās padomes sēde, kurā piedalīsies valsts un pašvaldību iestāžu, diasporas organizāciju, kā arī biedrību un nodibinājumu pārstāvji. Padomes darbu vadīs padomes priekšsēdētājs, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Aivars Groza.

Sēdē tiks skatīts diasporas politikas iniciatīvām paredzētais valsts budžets. Atbildīgo valsts iestāžu pārstāvji sniegs informāciju par budžeta sadalījumu un izlietojumu un diskutēs par jaunajām diasporas politikas iniciatīvām nākamā gada budžetā. Plānots sniegt padomes rekomendācijas par prioritārām vajadzībām.

Ārlietu ministrijas pārstāvji iepazīstinās ar projektu diasporas atbalstam 2020. gadam prioritātēm, izceļot pasākumus bērniem un jauniešiem, kā arī diasporas pilsoniskās iesaistes, pašorganizēšanās un remigrācijas veicināšanas pasākumus.

Diasporas konsultatīvās padomes sēdes dalībniekus informēs par diasporas plānošanai paredzētajām darba grupām.

Sēdes tiešraidi no plkst. 14.00 būs iespējams skatīties Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Informācijai

Diasporas konsultatīvā padome ir padomdevēja institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu diasporas politikas izstrādi un tās ikgadējo prioritāšu noteikšanu, kā arī diasporas politikas īstenošanu un novērtēšanu. Diasporas konsultatīvās padomes darbības pamatprincipi ir noteikti Diasporas likumā, kas stājās spēkā 2019. gada 1. janvārī. Diasporas konsultatīvā padome tika izveidota 2019. gada 14. maijā.

Padomes sastāvā ir pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centra, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Sabiedrības integrācijas fonda, Saeimas Ārlietu komisijas, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas, Valsts kancelejas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, biedrības "Ar pasaules pieredzi Latvijā", Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas, organizācijas "Daugavas Vanagi" centrālās valdes, Pasaules Brīvo latviešu apvienības, Amerikas Latviešu apvienības, Eiropas Latviešu apvienības, Dienvidamerikas un Karību Latviešu apvienības, Krievijas Latviešu kongresa, Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī Latviešu nacionālās apvienības Kanādā.  Padomē ir ievēlēti arī  divi rotējošie pārstāvji – Latviešu ārstu un zobārstu apvienība, kā arī biedrība “Laiks – BL”, kas pārstāv diasporas laikrakstus “Laiks” un “Brīvā Latvija”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI