DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Diskutē par nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimā pirmdien, 23.septembrī, norisinājās konference “Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai”. Tajā deputāti un eksperti diskutēja par iespējamiem uzlabojumiem likumdošanā un jaunām politikas iniciatīvām dažādu cilvēku tirdzniecības formu – seksuālās ekspluatācijas, darba ekspluatācijas un fiktīvo laulību – izskaušanai. 

Konferenci atklāja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš un komisijas deputāte Dace Rukšāne-Ščipčinska. 

Klātesošos ar izaicinājumiem un labo praksi darbā ar cilvēku tirdzniecības upuriem iepazīstināja centra “Marta” vadītāja Iluta Lāce, “Patvēruma “Drošā māja”” juriste Gita Miruškina, kā arī Lietuvas parlamenta deputāte Dovile Šakaliene (Dovilė Šakalienė). 

Par nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai diskutēja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, labklājības ministre Ramona Petraviča, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis un tiesībsargs Juris Jansons. 

Konferenci “Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai” rīkoja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar centru “Marta”. 

Konferencei tiešsaistē interesenti varēja sekot arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.  

Artuss Kamiņš: jānodrošina, lai cilvēktirdzniecības upuri būtu aizsargāti

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI