DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas ANO Jauniešu delegāte piedalīsies ANO Ģenerālasamblejā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijā šogad ieviestās Apvienoto Nāciju Organizācijas Jauniešu delegātu programmas ietvaros Latvijas pirmā ANO Jauniešu delegāte Kristiāna Plāte piedalīsies ANO Ģenerālasamblejas 74. sesijā, kas norisināsies no 17. līdz 30. septembrim Ņujorkā, Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī pārstāvēs Latviju ANO Jauniešu klimata samitā 21. septembrī un atbalstīs Latvijas delegāciju citos pasākumos.

Ģenerālasamblejas sesijas ietvaros norisināsies vairāki augsta līmeņa pasākumi, tai skaitā ANO Klimata samits, kura darba plānā ietilpst arī ANO Jauniešu klimata samitā sasniegtā apspriešana. ANO Jauniešu klimata samita mērķis ir vienot jauniešus un pilsoniskās sabiedrības aktīvistus, lai veicinātu paaudžu dialogu un rastu konkrētas iniciatīvas turpmākai rīcībai.1

Sesijas laikā K. Plāte plāno tikties ar citu valstu ANO Jauniešu delegātiem un nevalstiskajām organizācijām ar mērķi veidot sadarbību nākotnē un uzzināt jaunākās tendences izglītības, jauniešu iesaistes un jēgpilnas līdzdalības jomās.

Lai pilnvērtīgi sagatavotos Ģenerālasamblejai un nodrošinātu pēc iespējas patiesāku Latvijas jauniešu viedokļu par klimata jautājumiem atspoguļojumu, jaunieši tiek aicināti aizpildīt aptauju, kas izveidota sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Aptauja atrodama šeit: https://www.klubsmaja.lv/2019/08/ano-jauniesu-delegatu-programmas-aptauja-par-klimata-jautajumiem/.

Papildus tam sabiedrības informēšanas nolūkos 9. oktobrī, plkst. 18.00 notiks vebinārs, kura laikā interesentiem būs iespēja iepazīties ar forumā sasniegto, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus. Vebināra saite tiks publicēta jauniešu organizācijas “Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” sociālajos tīklos – Instagram un Facebook – (@klubsmaja) un mājaslapas www.klubsmaja.lv sadaļā “Jaunumi > Pasākumi”.

Tāpat 9. oktobrī tiks izsludināts datums pirmajai Latvijas nacionālā līmeņa konferencei jauniešiem par ANO dienaskārtības jautājumiem.

ANO Jauniešu delegātu programma ir ANO iniciatīva, lai veicinātu jauniešu līdzdalību savas valsts pārvaldē. ANO Jauniešu delegāts ir daļa no savas valsts delegācijas ANO rīkotajos pasākumos. Jaunieša loma valsts delegācijā ir sniegt savu redzējumu ar jaunatni saistītās jomās, palīdzēt valsts delegācijai savu iespēju un prasmju robežās, kā arī veidot sadarbību ar citu valstu Jauniešu delegātiem.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Ārlietu ministriju, Jaunatnes projektu aģentūru un citiem sadarbības partneriem.

ANO Jauniešu delegātu programmas aktualitātēm iespējams sekot līdzi “Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” sociālajos tīklos – Instagram un Facebook – (@klubsmaja) un mājaslapā www.klubsmaja.lv. Vēlmes iesaistīties ANO Jauniešu delegātu programmas aktivitātēs gadījumā lūgums rakstīt uz e-pastu ano@klubsmaja.lv.

1 Event: Youth Climate Summit, SDG Knowledge Hub, http://sdg.iisd.org/events/peoples-climate-action-summit-festival/. Skatīts 04.09.2019.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI