DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas mērs Oļegs Burovs tikās ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 17. septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Vasīliju Markoviču (Vasily Markovich), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Baltkrievijas vēstnieks apsveica Rīgas domes priekšsēdētāju ar stāšanos amatā un pauda gandarījumu par līdzšinējām Latvijas un Baltkrievijas attiecībām, kā arī Rīgas un Minskas ciešo sadarbību noslēgtā pilsētu sadarbības līguma ietvaros.

Puses izvērtēja līdzšinējo Latvijas un Baltkrievijas sadarbību, kurā aktīva loma bijusi ne tikai Rīgas Brīvostai un Rīgas uzņēmējiem, bet arī citu nozaru, piemēram, kultūras un sporta pārstāvjiem, īpaši uzsverot kopīgo gatavošanos Pasaules čempionātam hokejā, kas 2021. gadā notiks Rīgā un Minskā.

Sarunas gaitā vēstnieks atzinīgi novērtēja Rīgas domes ieguldījumu Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolas ēkas (Ilūkstes ielā 10) atjaunošanā un uzturēšanā, kā arī piemiņas plāksnes slavenajam baltkrievu dzejniekam Jankam Kupalam uzstādīšanā. Vēstnieks arī uzteica skolas direktores Anželas Dmitrijevas darbu un ieguldījumu.

O.Burovs un V. Markovičs pārrunāja arī tuvāko gadu laikā plānotos kopīgos pasākumus. Kultūras sadarbības ietvaros Baltkrievijas bērnu un jauniešu kolektīvi varētu piedalīties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Baltkrievijas vēstniecība ar prieku piekrita mēra piedāvājumam nākamā gada pavasarī Līvu laukumā atklāt izstādi par Baltkrievijas un Minskas kultūrvēsturiskajām vērtībām.

Rīgas un Minskas sadarbību nosaka 1999. gada 29. martā noslēgtā Vienošanās starp Rīgas domi un Minskas pilsētas izpildkomiteju. Sadarbības virzieni ir: tranzīta plūsmu un tūrisma attīstība, vides aizsardzība un kultūras joma. Lai stiprinātu abu pilsētu saites un aktivizētu sadarbību, gan Minskā, gan Rīgā tiek organizētas pilsētu dienas, kurās notiek gan kultūras, gan sporta pasākumi, gan amatpersonu tikšanās un biznesa forumi par investīciju iespējām abu valstu galvaspilsētās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI