DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājā norisināsies vairāki bezmaksas Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. līdz 15. septembrim vairākās Liepājas vietās − Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā, Liepājas muzejā un Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē − norisināsies vairāki Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi.

Lai pievērstu līdzcilvēku uzmanību restaurācijas nozares un profesijas attīstības nākotnes izaicinājumiem, stiprinātu nozares profesionalitāti un veicinātu autentiskuma izpratni sabiedrībā, par 2019. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēmu izvēlēta “Restaurācija”. Saistībā ar šo tematiku vairākās Latvijas vietās norisināsies daudzveidīgi pasākumi. Liepājā Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros visplašākā programma tiek piedāvāta Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā.

Piektdien, 13. septembrī, no pulksten 13.00 līdz 17.00 un sestdien, 14. septembrī, no 11.00−17.00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā norisināsies vairākas aktivitātes:

  • abu dienu garumā norisināsies skolēnu vadītas ekskursijas,
  • ikviens interesents skolas foajē varēs iepazīties ar arhitekta Ludviga Melvila 1907. gadā izstrādātā Liepājas meiteņu ģimnāzijas projekta 1914. gadā fotokopijām,
  • gaiteņos varēs baudīt skolēnu veidotās grafikas un fotogrāfijas saistībā ar ģimnāzijas ēkas un interjera arhitektonisko savdabību,
  • bibliotēkā varēs iepazīties ar Jāņa Krastiņa pētījumu par Ludviga Melvila darbu un ģimnāzijas ēkas celtniecību grāmatā “Liepāja. Jūgendstila arhitektūra” (2015), kā arī ar Kristīnes Veinbergas un Jura Zviedrāna veikto ģimnāzijas ēkas arhitektoniski mākslinieciskās izpētes materiālu (2012),
  • konferenču zālē varēs vērot Latvijas Arhitektu savienības veidoto īsfilmu par “Latvijas Arhitektūras Lielās gada balvas 2018” ieguvēju Liepājas Valsts 1. ģimnāziju un tās renovācijas autori arhitekti Ilzi Mekšu, kā arī noskatīties raidījuma “Adreses” video materiālu “Veco skolu jaunā dzīve”.

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros no 13. līdz 15. septembrim Liepājas muzejā būs skatāma izstāde “Ceļā uz 17−19.gs. interjera muzeju Liepājā” un varēs aplūkot restaurētu vitrāžu ēdamistabas interjerā. Savukārt ikviens interesents aicināts apmeklēt arī Sv. Trīsvienības katedrāli, kas no 13. līdz 14. septembrim būs atvērta no pulksten 10.00 līdz 18.00 un 15. septembrī apmeklētājus gaidīs laika posmā no pulksten 10.00 līdz 16.00.

Plašāka informācija par Eiropas kultūras mantojuma dienām pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI