DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Tēvu akcijas laikā sniegtas 60 psiholoģiskās konsultācijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 no 6. līdz 8. septembrim rīkoja akciju “Uzticības tālrunis tēviem”, lai sabiedrībā aktualizētu tēva lomu ģimenē un sniegtu informatīvu un psiholoģisku atbalstu tēviem. Akcijas laikā tika sniegta 60 psiholoģiskās konsultācijas.

Akcijas laikā Uzticības tālruņa konsultantiem zvanīja ne tikai tēvi, bet arī bērnu mātes, vecāsmātes, kaimiņi utt. Aktuālākās akcijas laikā skartās tēmas bija par kontakta veidošanas ar bērnu problēmām, konfliktu risināšanu starp vecākiem par saskarsmes ar bērnu tiesībām, par bērniem ar atkarības problēmām un iespējām viņiem palīdzēt, kā arī uzturlīdzekļu maksāšanu bērniem. Tāpat arī skarti jautājumi par bērnu drošību, vardarbību pret bērniem un dažādiem bērnu aprūpes aspektiem. Vairākos gadījumos Uzticības tālrunis saņēma informāciju par gadījumiem, kad vecāki nespēj nodrošināt bērnam atbilstošu aprūpi alkohola atkarību un aprūpes prasmju trūkuma dēļ.

Septembrī Uzticības tālrunis rīko vairākas akcijas, lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem. Visa mēneša garumā uz Uzticības tālruni īpaši aicināti zvanīt vecāki, kā arī bērnu aizbildņi, audžuvecāki un adoptētāji. Ģimenes mēneša ietvaros trešdien, 11. septembrī, no plkst. 13.00 līdz 15.00 viesosies televīzijas un radio raidījumu vadītājs Valdis Melderis, kurš atbildēs uz jautājumiem un dalīsies savā pieredzē par vecāku – bērnu attiecībām.

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 strādā visu diennakti un ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI