DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Turpinās reģistrācija Pasaules latviešu kultūras konferencei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laikā no 29. septembra līdz 30. septembrim Cēsu koncertzālē notiks Pasaules latviešu kultūras konference, kuras galvenie rīkotāji ir Pasaules brīvo latviešu apvienība sadarbībā ar Kultūras ministriju un Cēsu pilsētas domi. Divu dienu garumā pie viena diskusiju galda satiksies dažādu kultūras un mākslu nozaru personības, lai apspriestos par latviešiem aktuālo kultūrā kā Latvijā, tā ārvalstīs. Diskusijās paredzēts uzrunāt trīs galveno tēmu lokus - latviskās identitātes nozīmi kultūrā, valodas vienotību un atšķirības, dziesmu un deju pieaugošo nozīmi latviskās kopības uzturēšanā ārpus Latvijas.

„Ar šo konferenci mēs vēlamies uzrunāt tēmas, kas ir aktuālas tautiešiem pasaulē, savelkot tās kopā ar Latvijas kultūras darbinieku viedokļiem latviskās identitātes, valodas, dziesmas un deju nozīmi tā, lai šis pārrunas ir noderīgas visiem,” tā par konferences galveno mērķi saka Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēde Kristīne Saulīte.

Konferences pirmajā dienā plānots atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas orķestris un koris. Koncerta programmu veido Kanadas latviešu komponists un čellists Juris Ķeniņš sadarbībā ar Latvijas mūziķiem un kora mākslas speciālistiem. Programmā: Tālivalža Ķeniņa Koncerts vijolei un simfoniskajam orķestrim (soliste JVLMA asoc. prof. Eva Bindere),

divas kora dziesmas a cappella: Alfrēda Kalniņa "Ziedoņa rīts" un Jāņa Kalniņa "Pamestā baznīca". Koncerta otrajā daļā skanēs Alfrēda Kalniņa kantātes "Pastardiena" un "Jūra". Koncertu ierakstīs Latvijas Radio. Ieeja koncertā bez maksas.

Konferences otrā  diena tiks veltīta diskusijām par latviešiem šeit un pasaulē aktuālām kultūras tēmām – par identitāti, valodu, mākslu, mūziku un literatūru. Konferences noslēgumā kora mūzikas koncerts “Pasaules latviešu kormūzikas pērles”, kura programmā skanēs pasaules latviešu kora mūzikas miniatūras Cēsu Pils kora izpildījumā, diriģente - Marika Austruma.

Aicinām reģistrēties konferencei mājaslapā http://kulturaskonference.pbla.lv/.


„Mēs, tie, kuri dzīvo ārpus Latvijas, jau gadiem zinām – tas, kas mūs cieši saista ar Latviju, tā ir kultūra. Kultūra ar lielo „K” un kultūra ar mazo „k” - vienalga, - tā ir kā līme, kas satur kopā latviešu sabiedrību ASV , Kanadā, pasaulē un savieno mūs ar tautu Latvijā,” saka Amerikas latviešu apvienības Kultūras nozares vadītāja Līga Ejupe. “Šī konference dos mums, kā latviskās kultūras uzturētājiem ārzemēs, tā tiem, kas tur mūsu kultūras saknes Latvijā, iespēju sanākt kopā Cēsīs, zem viena jumta, un saprast, ka mēs viens otram esam vajadzīgi!” 

Konferences sadarbības partneri: Pasaules brīvo latviešu apvienība, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Cēsu pilsētas dome, Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs, Latvijas Republikas oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” un “LV portāls”, Pasaules latviešu mākslas centrs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI